Debat

Skal du have bøllebank for at få en erhvervskonto?

At have erhvervskonto er uhyre vigtigt for erhvervsdrivende. Men det er alt for svært og dyrt at tilegne sig. Bankerne har for meget magt på dette område.

Det er et større og større problem, at der ikke findes en fast praksis for at få en erhvervskonto i banken. Selvom udvalget er stort, er indgangen til at få en erhvervskonto lang og svær, hvilket ikke er ideelt for en nyopstartet virksomhed.

Iværksætterne skal have bedre og nemmere mulighed for at oprette en erhvervskonto under rimelige forhold i det pengeinstitut, de ønsker. Iværksætterne går ind til den selvstændige levevis med gå-på-mod, men de bliver mødt med en mur af forhindringer, når det kommer til anskaffelse af erhvervskonto. Det resulterer i fortvivlelse og ender i værste fald med at iværksættertrangen ophører.

Der skal ske ændringer på dette område i 2022, inden vi mister en masse iværksættere.

Vi taler på daglig basis med erhvervsdrivende, der fortæller om prisspring fra gratis til 4.000 kr. alene i oprettelse. I et enkelt tilfælde har vi hørt om, at en oprettelse og årlig drift af kontoen ville koste svimlende 18.000 kr.

Sådanne beløb har de færreste nyopstartede sat til side til en erhvervskonto.

Vi skal have en fair regulering af prissætningen på erhvervskonti, ellers skader vi den kommende generation af iværksættere, da iværksættertrangen daler og budgettet ikke kan følge med. Bankerne må ikke have magten til at afgøre, om iværksætterdrømmen skal føres ud i livet.

Kære erhvervsminister Simon Kollerup, nu skal der ske ændringer. Kan der reguleres på det? Sættes en maksimumpris på, hvad en erhvervskonto må koste? Eller noget helt andet som gør, at bankerne ikke har magten til at sætte prisen, som det passer dem.

Danmark er et land, som tør skabe, vi har de bedste vilkår og har et sikkerhedsnet, som er medvirkende til, at endnu flere tør at tage springe ud i at blive iværksætter. Men hvis besværet med at få erhvervskonto fortsætter, kommer vi til at se et helt andet billede.

Så Kollerup, tag action nu - inden det er for sent!

Læs også
Top job