Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Undskyld, GF Forsikring - men har I overvejet en spindoktor?

Det lugter af magtkamp i GF Forsikring. Spørgsmål på spørgsmål hober sig op.

Anders Heide Mortensen, kommentator og kommunikationsrådgiver

GF Forsikring er et veldrevet, mellemstort forsikringsselskab, der har udviklet en evne til at sige noget enkelt så mærkeligt, at der efterhånden står spørgsmålstegn i kø hele vejen fra domicilet på Jernbanevej i Odense til Storebæltsbroen.

Eksempler følger. Mysteriet er, at et forsikringsselskab med så fine regnskaber og tilfredse kunder – deres score på Trustpilot er eminent – kan rode så meget i disciplinen kommunikation. Altså hvis der ikke er en logisk årsag til rodet: Intern uenighed og magtkamp.

GF gjorde sig første gang bemærket for halvanden måned siden, da bestyrelsesformand Jens-Peter Riis Jensen fyrede administrerende direktør Jan Parner med en yderst kaloriefattig begrundelse. Begrundelsen var, at bestyrelsen havde gjort ”midtvejsstatus” og var nået frem til, at der var ”brug for en anden profil” .

Begrundelser, der vejer 0 gram på en brevvægt, er ikke nogen nyhed, når der fyres – mystikken er, at direktøren havde leveret varen: Vækst i både top- og bundlinje. Her stillede de første spørgsmålstegn sig i kø på Jernbanevej: Når Jan Parner leverer, hvorfor dur han så ikke som direktør for det odenseanske selskab? Efter kun to år i jobbet.

De næste spørgsmålstegn trak numre til en plads på den fynske motorvej, da bestyrelsesformand Jens-Peter Riis Jensen i denne uge meddelte, at han trak sig fra sin post efter kun et år ved roret. Begrundelsen var pletfri – helbredsproblemer og større arbejdsbyrde end forventet. Man kan ikke argumentere mod sygdom og alder. Erhvervsmediet FinansWatch følte sig dog i stand til at spørge Jens-Peter Riis Jensen, om hans beslutning om at stoppe hang sammen med afskeden med Jan Parner. Det blev afvist.

Set fra sidelinjen sætter det dog et par tanker i gang, at en bestyrelsesformand, der har kæmpet sig til magten ved at vippe den foregående formand af pinden i et kampvalg, takker af efter kun et år. Det er kort. Hvis man bestemmer sig for at gå efter en magtposition, har man formodentlig også overvejet, om man magter den. Hvordan man så være overvældet over opgavens omfang?

Flere spørgsmålstegn på den fynske motorvej – og kort efter kom køen. Køen kom, da den mand, som Jens-Peter Riis Jensen, besejrede ved sidste års formandsvalg, Gunnar Hansen, ud af det blå satte ord på, hvilken strategi han mente, at Jens-Peter Riis Jensens efterfølger burde sætte for GF.

Den strategi var offensiv vækst. Og nu kommer harmonikasammenstødet af spørgsmål: Hvorfor følte exformand Gunnar Hansen sig pludselig kaldet til at mene noget om GF’s strategi? Og hvorfor følte den nuværende næstformand og storfavorit til formandsposten, Torben B. Pedersen, sig kaldet til straks efter, at skyde Gunnar Hansens strategi-forslag ned? Der skulle efter den kommende GF-formands opfattelse ikke ske ændringer i selskabets strategi.

Undskyld, GF – men har I overvejet en spindoktor?

Set fra sidelinjen er GF Forsikring et veldrevet, mellemstort forsikringsselskab, der er fanget i intern uenighed og magtkamp. Derfor hober spørgsmålene sig op fra Jernbanevej 65 til Storebæltsbroen.

Anders Heide Mortensen er kommentator på Finans og kommunikationsrådgiver. Cand.scient.pol. og tidligere pressechef i Erhvervsministeriet og Finansministeriet. Han kan kontaktes på anders@heidekom.dk.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.