Dette er en kommentar: FINANS bringer løbende kommentarer fra specialister og meningsdannere. Alle kommentarer er udtryk for den pågældende skribents egen holdning.
Debat

Her er det virkelige svigt i integrationen

Al-Capone metoden bør tages i brug, når man skal optrevle rabiate muslimske miljøer.

Christian Strarup, MBA og liberal samfundsdebattør.

Jeg er forarget og rystet. Ikke over, at der her i landet bor rabiate imamer, som prædiker stening, flerkoneri og vold mod børn. Heller ikke over, at disse imamer tilsyneladende taler med to tunger og udfører social kontrol. Det burde vi have gennemskuet for lang tid siden – længe inden TV2 dokumentaren »Moskeerne bag sløret«.

Min forargelse bunder i den fantasiløshed, som vores politikere udviser, når problemet skal løses. Forleden hørte jeg i Radio24syv De Radikales formand Morten Østergaard plædere for exitprogrammer til muslimer, og det lå meget klart i kortene, at »vi har svigtet« - altså dig, mig og resten af samfundet. Undskyld. Har vi svigtet?

Det er urimeligt at give samfundet skylden for, at der begås social bedrageri - eller at nogen kommer i en situation, hvor de snyder. Jeg betaler min skat og bidrager til fællesskabet, og derfor støder det mig, at der er så åbenlyst socialt bedrageri i disse stærkt religiøse kredse, uden at myndighederne griber ind. Det er her svigtet ligger begravet.

Så kære Morten Østergaard: Jeg har ikke svigtet. Og de mange danskere, som hver måned betaler skat, har ikke svigtet. Du har svigtet os og ladet hånt om vores interesser. Tal fra Danmarks Statistik viser, at op imod 80 pct. af kvindelige ikke-vestlige indvandrere er på kontanthjælp. Man skal næppe have den store regnemaskine frem for at kunne regne ud, at det er en kæmpe problem. Og når religiøse forskrifter eller manden holder kvinden hjemme, så står de reelt ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, og burde jo ikke modtage sociale ydelser af nogen art.

Mens ikke-vestlig indvandring koster samfundet milliarder hvert år, så går der danskere rundt, som er ramt af sygdom, og som ikke kan få den hjælp, vi rettelig burde give dem. Vi har ældre, som må undvære værdig hjælp i den sidste tid, og patienter, som skal ligge på gangene på landets sygehuse. Næsten hver uge hører vi om, hvor trængte kommunernes og den offentlige sektors økonomi er, og hvor ondt det gør, når der skal spares på de varme hænder rundt om i landet.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at op imod 80 pct. af kvindelige ikke-vestlige indvandrere er på kontanthjælp. Man skal næppe have den store regnemaskine frem for at kunne regne ud, at det er en kæmpe problem.

Christian Strarup, MBA og liberal samfundsdebattør.

Politikerne diskuterer i disse dage, hvordan man bekæmper den sociale kontrol, som imamerne i de radikaliserede miljøer udfører. Men vi fortsætter formentlig den samme deroute, som vi har gjort i årtier: Vi gør det til et samfundsproblem, som skal løses med skattekroner. I pressen slynger politikerne om sig med forslag som imam-certificering, fratagelse af statsborgerskab, exitprogrammer etc. Det er en forfejlet strategi. Det bliver en omgang følelsesporno og en debat, som i stort omfang vil bero på religionsforskrækkelse. Samtidig gør vi det til et dansk problem, at et mindretal ønsker at leve efter sharia.

Myndighederne burde anlægge den samme strategi, som man gjorde mod Chicago-gangsteren Al Capone: Gå efter pengestrømmen. Ram dem på pengepungen. Det burde være nemt at afgøre, om folk virkelig står til rådighed for arbejdsmarkedet, og dermed er berettiget til at modtage sociale ydelser. Der må da være job, som kan varetages uden særlig kompetencer og uddannelse: oprydning, forskelligt fra hånden arbejde, basal rengøring. Og her skal man selvfølgelig gøre klart, at jobbet udføres i kollegialt samvær med både mænd og kvinder. Hvis man takker nej til det job, står man reelt ikke til rådighed, og de sociale ydelser burde inddrages på stedet. Jeg er sikker på, at det nok skal motivere lysten til at lade sig integrere i samfundet.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.