Debat

Grækenlands redningspakke ude at svømme

Grækenlands gæld er nu så høj og væksten så beskeden, at det er en illusion, at forestille sig at tilbagebetaling på de gældende vilkår er mulig, siger Den Internationale Valutafond (IMF). Alt tyder på, at de har ret. Men hvem har lyst til at redde grækerne i et stort europæisk valgår?

Alle har til det sidste håbet på, at en aftale kunne nås inden eurozonens finansministre mødes i dag. Men nu tyder meget på, at IMF, EU og Grækenland ikke når til enighed om udløsning af de 7 milliarder euro, som udgør den tredje og sidste del af den redningspakke parterne blev enige om i sommeren 2015.

Det er ganske vist først til sommer, at grækerne for alvor for brug for pengene, men alle havde håbet og satset på, at en aftale kunne laves nu i februar. Med parlamentsvalg i Holland i marts og præsidentvalg i Frankrig i april, var det forudset, at hvis ikke en aftale kunne indgås inden dagens eurogruppemøde, så ville aftalen meget nemt komme til at hænge til sent på foråret - hvilket er det sidste både Grækenland og det europæiske samarbejde har brug for. ..

Læs også
Top job