Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Vågn op i Bredebro, forny Eccos bestyrelse

Kommentar: Ecco foretager generationsskifte på topposten. Det burde også ske i bestyrelsen. Advarselslamperne blinker i 2016-regnskab.

Eccos kommende topchef Steen Borgholm får brug for al sin viljestyrke til at gennemføre åbenlyst nødvendige forandringer i den globale skokoncern. Han får næppe hjælp fra bestyrelsen. 
Foto: Gorm Branderup Foto: Gorm Branderup

Den korte udlægning er, at der ikke er styr på den øverste ledelse i skokoncernen Ecco. Efter mange års ledelsesmæssigt vildrede sætter finansdirektør Steen Borgholm sig i chefstolen efter Dieter Kasprzak, der er gift med bestyrelsesformanden og hovedejeren, Hanni Toosbuy Kasprzak. Det er godt. Med så tætte forbindelser som mand og kone risikerer den øverste ledelse hurtigt at lukke sig om sig selv.

Men det kan en professionel, kompetent og uafhængig bestyrelse kompensere for. Men sådan en har Ecco desværre ikke. Derfor er det næste naturlige skridt at hanke op i bestyrelsen, der ud over formanden og hendes mand består af næstformand, tidligere skibsreder i A.P. Møller-Mærsk Karsten Borch, selskabets tidligere juridiske direktør Gerd Rahbek-Clemmensen og professionelt bestyrelsesmedlem Erik G. Hansen. Det minder om et lukket kredsløb...

BRANCHENYT
Læs også