Debat

Alle advarselslamper blinker for børsnotering af køkkenfirma

Kommentar: Uden en klækkelig rabat risikerer nye aktionærer at brænde sig gevaldigt på den første børsnotering af en mellemstor dansk produktionsvirksomhed i lang tid. Det er ærgerligt.

Ole Lund Andersen er adm. direktør for TMC Group og har derfor lige været med til at sælge selskabet. Det kommer han formentlig til snart igen.
Foto: Joachim Ladefoged

Nyheden om at TCM Group, der står bag køkkenmærkerne Tvis og Svane, arbejder på at få en plads i kurslisterne, kan trække meget forskellige overskrifter. Den blev ikke overraskende solgt med etiketten "Succesrig køkkenkomet med internationalt potentiale har kurs mod børsnotering". Det må vel få de danske aktiesparere op af stolene, selv om det historisk har været mere end besværligt at børsføre mellemstore danske produktionsvirksomheder med en omsætning omkring den halve milliard kroner.

Men det er også i dette tilfælde nødvendigt at trække vejret efter den første positive indskydelse. Det skyldes, at overskriften nok nærmere burde have været "Kapitalfond lynsælger lille dansk køkkenfirma til børsen, inden byggeboom stopper". Alle advarselslamper bør blinke, hvis IndustriKapital gennemtrumfer sit forsøg på at børsnotere TCM.   ..

BRANCHENYT
Læs også