Serier

Få tæmmet de danske el-konger nu

Kommentar: Det kan kun gå for langsomt med at få introduceret god, professionel og uafhængig selskabsledelse i den danske forsyningssektor.

El-kongens fald
Knud Steen Larsen er en af Danmarks el-konger, der trænger til at få en kompetent, uafhængig bestyrelse til at kigge ham efter i kortene. Men det har han næppe nogen interesse i, da det formentlig vil koste ham jobbet. 
Foto: Carsten Andreasen

Grænsen for hvor mange eksempler på pengefrås, dårlige milliardinvesteringer og åbenlyse interessekonflikter, der skal til, før der for alvor skal ryddes op i toppen af de danske forsyningsselskaber er nået. Det er, som om en helt anden økonomisk virkelighed hersker i energibranchen. Ejerne er typisk enten kunder eller politikere. De har på ingen måde nogen prangende historik for at være hverken gode, aktive eller kompetente ejere.

Der kan være mange meninger om den siddende ledelse i Ewii’s økonomiske udskejelser. Der er ingen tvivl om, at holdningen i hovedsædet i Kolding er, at der er tale om intet mindre end en hetz. Offerrollen er så udtalt og tilsyneladende åbenbar, at der ingen grund er til at udtale sig om de kritiserede forhold, der blandt andet rummer luksus sponsorture for ledelse og familie, store lønstigninger samt diverse interessekonflikter. De økonomiske resultater af de mange kommercielle sidespring er foreløbig et stort hul i jorden...

BRANCHENYT
Læs også