Debat

Charlatanen, protegéen og de falske penge

Det lyder som en dårlig krimi, men det er blot en status på italiensk politik. I forrige uge gav Berlusconi sin støtte til en parallelvaluta, mens Grillo positionerede sin protegé. Valget spøger forude, men er dog stadig et stykke væk.

De seneste uger har vist, at når den italienske valgkamp for alvor skydes i gang, har det ikke bare interesse for italienerne, men er en begivenhed, Europa og verden følger med i. Risikoen er højere end noget andet sted i Europa, men når støvet har lagt sig, venter jeg, at alt vil være ved det gamle – italienerne betaler stadig (kun) med euro, og de vil efter et rodet spil kongekabale have fået sig endnu en i rækken af ustabile handlingslammede regeringer.

Igen er euro-exit og den snærende europæiske spændetrøje blandt hovedemnerne ved et europæisk valg. Det ventes at skabe bølgegang på de finansielle markeder og ikke mindst i europæiske banker og i sydeuropæiske statsrenter. I den sammenhæng trak det overskrifter i finansielle medier, da genopstandne Berlusconi i forrige uge talte for ideen om en italiensk parallelvaluta...

BRANCHENYT
Læs også