Debat
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

0

Mette Frederiksens vildledende dundertale mod skattelettelser

Politik handler ikke om at vælge mellem velfærd eller skattelettelser. Det handler om at finde den rette balance og holde opsvinget i gang, så vi sikrer, at vi også de kommende år har råd til at investere i fælles kernevelfærd.

Jacob Jensen (V), finansordfører.

Det går ret godt for dansk økonomi. Og den positive udvikling skulle gerne fortsætte de næste mange år. Derfor har regeringen fremlagt et ambitiøst finanslovsforslag for 2018, der har til formål at forlænge det opsving, som Danmark lige nu befinder sig i. Det er helt afgørende for Danmarks fremtid, hvis vi skal sikre, at det også vil gå godt i Danmark de næste mange år.

I finanslovsforslaget lægger vi op til at prioritere penge til både velfærd og skattelettelser. Det gør vi, fordi vi ønsker et Danmark, hvor det kan betale sig at arbejde samtidig med, at man som dansker skal kunne føle sig tryg ved, at man får en god behandling på sygehuset, hvis man bliver syg. Det, mener vi, er sund fornuft.

Vi har derfor prioriteret midler til en række investeringer, der har til hensigt at styrke velfærden, sikre tryghed og sikkerhed og skabe en bedre balance i Danmark. Konkret har vi afsat penge til at styrke kernevelfærden til gavn for de danskere, der rammes af sygdom, vi styrker forsvaret og politiet med ekstra midler til at gøre Danmark endnu tryggere. Og vi investerer i motorveje, lavere brotakster på Storebælt og digital infrastruktur, så Danmark bliver bundet endnu bedre sammen.

Derudover har det været vigtigt for regeringen at give opsvinget både flyvehøjde og flyvelængde. Derfor ønsker vi at bruge en del af det økonomiske råderum på at lette skatter og afgifter. Derved gør vi det attraktivt for danskerne at lægge lidt flere timer på jobbet, og samtidig forbedrer vi iværksættere og virksomheders muligheder for at fastholde væksten.

For væksten holder ikke sig selv i gang. Skal vi forlænge opsvinget, kræver det, at vi fra politisk side tager de nødvendige skridt, der skal til, for at holde gang i hjulene. Vi skal sikre, at vi med finansloven for 2018 skaber de rette betingelser for, at væksten nu såvel som i fremtiden kan stige, og Danmark kan blive rigere.

Det lader til at være en udbredt misforståelse, at politik handler om at vælge mellem enten skattelettelser eller velfærd. Det er ganske enkelt en falsk modsætning.

Jacob Jensen (V), finansordfører.

Regeringens prioritering af både velfærd og skattelettelser har ikke overraskende mødt modstand fra venstrefløjen, der kritiserer regeringen for at bruge penge på skattelettelser frem for at bruge alle pengene på velfærd. Det lader til at være en udbredt misforståelse, at politik handler om at vælge mellem enten skattelettelser eller velfærd. Det er ganske enkelt en falsk modsætning.

Politik handler om at skabe balance og fordele midlerne på den mest ansvarlige måde. Det gavner ikke Danmark at afsætte alle pengene til offentligt forbrug, ligesom det heller ikke styrker Danmark at prioritere alle pengene på skattelettelser. Det handler om at finde den rigtige balance, der skaber et solidt økonomisk fundament for Danmarks velfærdssamfund. Ikke bare til i dag og i morgen, men også til næste generation.   

BRANCHENYT
Læs også