Serier
BREAKING

Nykredit nærmer sig sandhedens time

Kommentar: Alle argumenterne for den planlagte børsnotering er smuldret mellem fingrene på realkreditkæmpens ledelse. Der er kun ét tilbage, men det tør Nykredit-toppen ikke stå ved.

Nykredits bidragsballade
Nina Smith skal som bestyrelsesformand for den kundekontrollerede hovedaktionær Forenet Kredit have baglandet med på de storstilede planer om at børsføre Nykredit. Det er hidtil ikke gået særlig godt. 
Foto: Rune Aarestrup Pedersen Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Så er Nykredits planlagte børsnotering igen kommet i vælten. Et nyt kor af kritikere fejer endnu et argument for behovet for at børsføre Danmarks største udbyder af realkreditlån af banen. Nu er der kun ét reelt gangbart motiv tilbage, men det vil topledelsen ikke erkende. Det er adgangen til ny kapital for at overtage Nykredits samarbejdspartnere i takt med, at konsolideringen i den danske banksektor kræver flere ofre.

Nykredits børsstrategi er så fyldt med interessekonflikter og modsætninger, at selv den stærkeste vilje, de bedste kompromisser og den mest kompetente ledelse ikke kan bygge bro til en bæredygtig fremtid. Der er intet presserende behov for at børsnotere Nykredit, så det giver god mening at bremse op og finde en plan B, der i højere grad tager hensyn til de nuværende reelle ejere, realkreditkæmpens kunder og låntagere...

BRANCHENYT
Læs også