Direkte

Sådan bruges pullerter til at regulere trafikken på en sikker og effektiv måde

Artiklens øverste billede

En pullert er en trafikregulerende enhed, der bruges til at regulere trafikken på en sikker og effektiv måde. Pullerter er effektive til trafik både for personbiler og lastbiler, alt efter hvilket formål det skal anvendes til. Denne artikel kommer ind på, hvordan man kan anvende pullerter til at regulere trafikken og styre ind- og udkørsel i specifikke områder.

Hvad er en pullert, og hvordan virker den i trafikken?

En pullert er en form for stolpe, der sættes op på vejene, så trafikken reguleres på den anden side af pullerten. Der findes flere forskellige typer at pullerter. 

En stationær pullert er en stolpe, som står fast et sted, og som ikke kan sænkes. Det kan eksempelvis anvendes ved indgangen til en gågade, hvor der ikke skal køre biler. På den måde sikrer man, at fodgængere har gaden for sig selv og ikke skal holde tilbage for biler. Dette kan også anvendes til indgange ved skoler eller andre institutioner, og det kan være med til at øge sikkerheden for de børn, der færdes på disse områder. Endelig kan man også bruge dem til at skærme for bygninger eller offentlige anlæg. 

Derudover findes der også automatiske pullerter, som kan sænkes, så biler med adgang til området kan passere. Dette kan eksempelvis gælde på private veje, ved indkørsler eller til parkeringspladser. Dette kan gøre, at lukkede, private veje kun kan passeres af de mennesker, der bor på vejen, som har en nøgle eller et kort til pullerten. På den måde undgår man unødig trafik her, hvilket kan være en fordel for indbyggerne på vejen. Det kan desuden bruges omkring virksomheder eller i gågader, hvor det kun er lastbiler eller varebiler, der kan komme til med forsyninger og varer. 

Pullerter kan give rum, plads og frihed til børn

Nogle områder i byerne er ikke egnede til meget trafik. Det kan gælde områder, hvor fodgængere eller cyklister har førsteret, ligesom det kan gælde omkring institutioner, hvor der er mange børn, der færdes. Pullerter er dermed en sikkerhedforanstaltning for de mennesker, der færdes på disse gader. 

Udover at pullerter kan give en ro på private veje, kan det også give et rum til børn, hvor de kan lege på vejene, uden man behøver at være nervøs for deres sikkerhed. Det kan være en stor fordel både for børnene og deres forældre, da man ikke behøver at bekymre sig om sikkerhedsforanstaltninger. Det giver børnene en frihed i og med, at de kan lege ureguleret, og det giver samtidig en frihed til forældrene, som eksempelvis kan klare madlavningen eller slappe af i haven imens. 

Pullerter omkring din virksomhed - sådan kan de hjælpe

Udover at pullerter kan være med til at give sikkerhed for børn, så kan de også være en stor fordel for virksomheder, der gerne vil regulere trafikken omkring deres arbejdsplads. Dette kan eksempelvis gælde parkering omkring virksomheden, som med en pullert kun kan tilgås af de mennesker, der har adgang til området. Det kan være medarbejdere, samarbejdspartnere og kunder. På den måde kan man sikre, at disse folk altid kan tilgå virksomheden uden problemer, og det er med til at skabe en effektiv og tryg atmosfære for medarbejderne såvel som kunderne. 

Ved at anvende pullerter til trafikregulering omkring virksomheden kan man altså være sikker på, at det er de rette mennesker, der kommer ind på området i bil, og dermed kan man sørge for, at der altid er plads til levering af de varer, man skulle få. Desuden vil der blive skabt en ro omkring arbejdspladsen, som kan være med til at skærpe koncentrationen og dermed øge produktiviteten.

Pullerter er fremragende redskaber til at regulere trafik i mange henseender. Uanset om du sider i kommunen og skal regulere den offentlige trafik, eller om du er virksomhedsejer, så kan pullerten være en ekstra sikkerhedsmæssig foranstaltning, der kan hjælpe med formål lige fra at sætte fodgængeren i fokus til at have kontrol over, hvem der kan tilgå bestemte bygninger og parkeringspladser.

Mere som dette

Forsiden lige nu

Andre læser

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.