Erhverv
0

Siemens Gamesa vil skære 6.000 stillinger

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa vil skære 6.000 stillinger, oplyser selskabet.

Baseret på leverancerne i 2016 er Siemens Gamesa verdens næststørste vindmølleproducent. Foto: Lars Skaaning

Verdens andenstørste vindmølleproducent, Siemens Gamesa, sløjfer op mod 6.000 stillinger i sin samlede globale medarbejderstab i 24 lande.

Det skriver selskabet.

Nedskæringerne sker efter, at selskabet rapporterede et fald i salget for fjerde kvartal på 12 pct. Driftsindtjeningen efter særlige poster faldt med 63 pct. til 192 mio. euro.

Den drattende indtjening skyldes blandt andet flere svære markeder for vindmøller på land, blandt andet i Indien, hvor Vestas-konkurrenten midlertidig er blevet suspenderet. Derudover spiller værdiforringelser af lagerbeholdningen også ind efter en række regnskabsjusteringer.

»Vores finansielle præstation er stadig ikke ved det niveau, vi stiler efter,« udtaler Markus Tacke, koncerndirektør for Siemens Gamesa, i regnskabsmeddelelsen.

»Jeg er tryg ved, at de beslutninger, vi laver, vil lade os reagere bedre på de omskiftelige markedsbetingelser, så vi bedre kan servicere vores kunder og andre interessenter,« fortsætter han.

Fyringerne og stillingsnedlæggelserne vil ske over de kommende måneder, og koncernen angiver ikke nærmere, hvor i verden det vil ske.

I regnskabsmeddelelsen kalder Siemens Gamesa det for et »nødvendigt skridt« for at styrke gruppen og gruppens markedslederposition.

For fjerde kvartal lå driftsmarginen på 3,8 pct., og investorerne har de seneste seks måneder skåret 42 pct. af aktiekursen.

Samtidig med at omsætningen sank, steg den fusionerede koncerns ordrebog med 40 pct. For 2018 forventer Siemens Gamesa en omsætning på mellem 9000-9600 mio. euro og en underliggende driftsmargin på 7-8 pct.

Selskabet guidance ligger inden for rammerne af, hvad analytikerne hos Macquarie Research forventer.

Den spanske vindmølleproducent Gamesa blev tidligere på året købt af Siemens, og ledelsen havde allerede annonceret, at 700 stillinger skulle skæres væk. 

BRANCHENYT
Læs også