Erhverv

Formel 1-stjerne fik kæmpe skatterabat på privat jetfly

Takket være en fiks manøvre fik Lewis Hamilton refunderet 33 mio. kr. i moms, afslører nye læk af skattelydokumenter.

Racerkøreren Lewis Hamilton. Foto: Moises Castillo.

Når en af verdens bedst betalte sportsstjerner, den britiske Formel-1-stjerne Lewis Hamilton, sætter sig til rette i sin knaldrøde privatjet, er det til dels på skatteydernes regning.

Det skriver DR, der sammen med Politiken og en række internationale medier har fået adgang til millioner af lækkede dokumenter fra det Bermuda-baserede advokatfirma Appleby.

Lewis Hamilton har gennem en skattelymanøvre fået refunderet 33 mio. kr. i moms på sit privatfly, der blev leveret med Armani-gardiner i kabinen.

Two day holiday before the greatest race weekend of the year!! #blessed #greatful #GodIsTheGreatest

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton) on

Det var Appleby, som rådgav Lewis Hamilton i, hvordan reglerne for import af fly i EU kunne udnyttes.

Et af Applebys firmaer leasede flyet fra racerstjernen fra hans holdingselskab i De Britiske Jomfruøer, hvorefter Applebys firma importerede flyet til Isle of Man - og dermed EU.

På grund af De Britiske Jomfruøers afslappede regulering slap Lewis Hamilton af sted med manøvren, ifølge DR.

For at få momsen retur på sit 140 mio. kr. dyre privatfly skulle jomfruflyvningen foregå via skattelyet Isle of Man, der ligger mellem Irland og Storbritannien.

»Det vil kræve et kortere ophold, normalt mindre end to timer,« skrev Appleby i en forklaring om momsmodellen ifølge DR Nyheder.

Ifølge Lewis Hamiltons advokater har sportsstjernen folk ansat til at varetage hans forretninger, og ingen har benyttet sig af upassende fiksfakserier, lyder det.

Lewis Hamilton, der tidligere har boet i Schweiz og nu holder til i Monaco, kører for Formel 1-holdet Mercedes og har en anslået formue på cirka 1,2 mia. kr.

Læs også