Erhverv

Hackerangreb på Mærsk koster mindst 1,6 mia. kr.

Mærsk har opdateret det forventede tab som følge af hackerangrebet i juni.

A.P. Møller - Mærsk nærmer sig den endelige regning for sommerens hackerangreb. Foto: Anita Graversen Foto: Anita Graversen

Det er mere end fire måneder siden, at A.P. Møller - Mærsk blev ramt af et globalt hackerangreb.

Alligevel har konglomeratet endnu ikke nøjagtigt overblik over, hvad angrebet kommer til at koste.

Dog bliver Mærsk i sit regnskab for tredje kvartal, der er blevet offentliggjort tirsdag morgen, mere specifik på, hvad hackerangrebet har betydet økonomisk.

Tidligere forlød det sig, at angrebet ville koste mellem 200 og 300 mio. dollars.

Nu forventes tabet på indtjeningen fra hackerangrebet at være på mellem 250 og 300 mio. dollars, står der i kvartalsregnskabet. Det svarer til mellem 1,6 og 1,9 mia. kr.

»Størstedelen af påvirkningen (fra hackerangrebet, red.) relaterer sig til Maersk Line i tredje kvartal,« skriver Mærsk i sit regnskab, der byder på et underskud på omkring 10 mia. kr.

Udover Maersk Line blev også forretningsbenene APM Terminals og Damco påvirket af hackerangrebet.

Af kvartalsregnskabet fremgår det også, at regningen for hackerangrebet nu ikke bliver større. Således forventer Mærsk ikke, at angrebet vil påvirke resultatet i fjerde kvartal.

Hackerangrebet kommer dog ikke til at få nogen varig effekt på Mærsk og konglomeratets aktiekurs, fortalte Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i forbindelse med halvårsregnskabet i august.

»Det tæller med i overskrifterne, men ikke i regnearkene, når analytikerne skal gøre regnskabet endeligt op,« skrev han i en kommentar til halvårsregnskabet.

Mærsk blev ramt af angrebet den 27. juni, og det var først et stykke op ad dagen efter, at rederiforretningen igen kunne tage nye ordrer ind gennem portalen Inttra, der er en markedsplatform for containerindustrien.

Samtidig var Mærsk nødt til at lukke 75 havneterminaler i et døgn som følge af hackerangrebet.

Det var en såkaldt malware-virus ved navn Petya, der ramte Mærsk og andre virksomheder verden over i slutningen af juni.

Læs også
Top job