Erhverv

Tidligere ATP-chefs nye arbejdsplads i kæmpe sexskandale

Den kontroversielle hedgefond Bridgewater betalte ifølge Wall Street Journal over 6 mio. kr. til en kvindelig medarbejder for at tie stille om en affære med chefen.

Ray Dalio (th) er berygtet for sin omdiskuterede arbejdsfilosofi. Foto: AP/Laurent Gillieron Foto: Laurent Gillieron/AP

Den gigantiske hedgefond Bridgewater Associates, som tidligere topchef for ATP Carsten Stendevad arbejder for, er havnet i lidt af en skandale.

Ifølge Wall Street Journal har hedgefonden presset en kvindelig medarbejder ud af firmaet og betalt hende 1 mio. dollar, altså 6,4 mio. kr., for at tie stille om sit forhold til chefen Greg Jensen.

Bridgewater, der råder over mere end 1000 mia. kr., er kendt for sin kontroversielle kultur. Stifteren Ray Dalio har skabt fonden baseret på en uortodoks kultur, hvor et manifest på 123 sider kræver »radikal gennemsigtighed«.

Filosofien dikterer, at så godt som alle møder bliver videooptaget og gjort tilgængelige for alle medarbejdere. De ansatte skal rangere kollegaerne på 75 forskellige parametre 15 gange ugentligt, som bliver til en slags baseball-kort ifølge Vanity Fair. De skal angiveligt bruges til at vise, i hvor høj grad man kan stole på kollegaernes synspunkter.

Ansatte er ofte blevet set grædende på toiletterne, skriver Wall Street Journal, og en femtedel af staben forlader virksomheden inden for det første år.

Det amerikanske erhvervsmedie fortæller, at investeringschefen Greg Jensen og den kvindelige medarbejder blev udspurgt om deres forhold foran en række af de øverste chefer i hedgefonden, inden sagen gik til HR.

Efter at have sendt den kvindelige medarbejder på ferie, forhandlede Bridgewater angiveligt et forlig med hendes advokat på 1 mio. dollar mod hendes tavshed og eskorterede hende ud af bygningen.

Greg Jensen fik lov til at beholde jobbet. Han afviser avisens beskrivelse af hans opførsel.

Tidligere i år blev Carsten Stendevad ansat ved Bridgewater i et etårs fellowshipprogram for at opleve den gigantiske hedgefonds helt særlige kultur og for at dele ud af sin indsigt og erfaringer.

BRANCHENYT
Læs også