Erhverv

Tys tys-kilde må anke straf til Højesteret

Den såkaldte tys tys-kilde fra Se og Hør-sagen har fået begrænset tilladelse til at anke landsrettens dom til Højesteret.

Artiklens øverste billede
FRANDSEN FINN

Først blev han dømt i byretten. Så stadfæstede landsretten dommen og straffen på fængsel i 1 år og seks måneder. Nu har den såkaldte tys tys-kilde i Se og Hør-sagen fået tilladelse fra Procesbevillingsnævnet til at anke landsrettens dom til Højesteret. Tilladelsen er begrænset til straffastsættelsen.

Den tidligere medarbejder i IBM blev dømt for at have skaffet og videregivet oplysninger om kendtes kreditkort til Se og Hør. Han havde via sit arbejde som systemoperatør hos en virksomhed, der håndterede kreditkortbetalinger, haft adgang til oplysninger om en række kendte personers kreditkortbrug. Her havde han mod betaling videregivet en lang række af disse oplysninger til ugebladet, der på baggrund af disse oplysninger kunne skrive historier om kendte personers rejser og lignende.

Han blev tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 263, stk. 3, jf. stk. 2, om hacking under særligt skærpende omstændigheder. Straffesagen blev ved byretten behandlet sammen med straffesagerne mod nogle af de øvrige tiltalte i sagskomplekset, herunder to tidligere chefredaktører hos Se og Hør.

Han blev første gang dømt i byretten den 24. november 2016, hvor han blev idømt 18 måneders ubetinget fængsel for at have skaffet og udleveret oplysninger om 906 kreditkorttransaktioner om mindst 135 kendte til Se og Hør. Samtidig dømte retten, at de i alt 365.503 kr., han har fået for den service fra 2008 til 2011, skulle beslaglægges.

Ved straffastsættelsen lagde byretten vægt på omfanget og karakteret af det strafbare forhold, som strakte sig over en periode på 3½ år.

Tys tys-kilden ankede som den eneste dommen til landsretten med ønske om at få hjemvist sagen til byretten, fordi han mente en domsmand i byretten havde været inhabil. Det afviste landsretten.

Landsretten stadfæstede byrettens dom d. 8. august 2017. Landsretten lagde her yderligere vægt på, at det var tystys-kilden selv, der havde henvendt sig til Se og Hør med oplysningerne om kendtes personers kreditkortbrug.

Dengang fastslog forsvarer Michael Juul Eriksen, at han ville søge om lov til at anke landsrettens stadfæstelse til Højesteret. Det gjaldt både spørgsmålet om hjemsendelse til byretten og strafudmålingen.

»Det er en principiel sag. Det er en situation, som vi ikke har set (afgørelser i, red) før, og derfor bør den prøves ved Højesteret,« sagde forsvareren i august.

Den tilladelse har han nu fået - dog begrænset tilladelse, der kun vedrører straffastsættelsen.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.