Erhverv

Hjælp til elbiler: Dansk firma opstiller hurtigladere hele vejen til Italien

I løbet af de kommende tre år kommer der 180 ultrahurtige ladestationer, som gør det muligt med hurtig opladning for hver 120-180 km hele vejen til Italien.

Celever og E.ON er på vej med ladestationer langs motorvejen for hver 120-180- km hele vejen til Italien. Foto: AP/Arne Dedert

Elbiler vinder mere og mere frem. Men mange bilister kvier sig ved at investere i en elektrisk bil, fordi de synes, at rækkevidden er for ringe, samt at det tager for lang tid at lade bilen op.

Nu vil det danske selskab Clever, sammen med den internationale energikoncern E.ON, opstille 180 ladestationer, som dækker Norge, Danmark, Tyskland, Italien, Frankrig, Sverige og England.

Ladestationerne vil blive opstillet langs motorveje, så det bliver muligt at lade sin bil for hver 120-180 km hele vejen fra eksempelvis Danmark til Italien.

Stationerne bliver udstyret med såkaldte ultrahurtige opladere, der sikrer en opladningstid på mellem 20 og 30 min af et batteri med en rækkevidde på 400 km.

»Vi opsætter ikke bare ladestandere. Vi designer stationer med kundens behov i fokus for at sikre, at vores kunder får den samme gode og pålidelige oplevelse, uanset hvor de møder os. Vi mener, at kombinationen af at kunne imødekomme næsten ethvert bilmærkes behov, sikre de rigtige lokationer og tilbyde kunder gode gennemtænkte løsninger, vil være med til at overbevise folk om, at elbiler er et reelt alternativ til konventionelle biler,« siger Casper Kirketerp-Møller, der er adm. direktør i Clever.

Stationerne skal opføres i perioden 2017 til 2020, og etableringen af de første stationer er gået i gang i Tyskland og Danmark.

Stationerne kommer til at bestå af to til seks ladestandere. Tilbuddet bliver på 150 kW med en opgraderingsmulighed til 350 kW. Og Clever skriver, at ladetiden vil blive reduceret, i takt med at ladekapaciteten udvides og nye teknologier udvikles.

BRANCHENYT
Læs også