Erhverv

Dansk brillekæde har begæret sig selv konkurs

En stor satsning på det britiske marked slog fejl for den ambitiøse brillekæde CrossEyes, der nu ændrer markant i sin strategi.

Adm. direktør i CrossEyes, Søren Møller, kan fortælle, at brillekædens strategi nu bliver markant forandret fremadrettet. Pr-foto: Lasse Hyldager/CrossEyes

Den ambitiøse danske brillekæde CrossEyes, der driver en række butikker i ind- og udland, har begæret sig selv konkurs.

En storstilet satsning på det britiske marked, hvor CrossEyes har haft flest af sine butikker, har slået fejl.

Derfor lukker CrossEyes sin britiske satsning og skal nu gennem en rekonstruktion i Danmark. Det fortæller brillekædens adm. direktør og storaktionær, Søren Møller.

»Vi har besluttet os for at gå ud af det britiske marked, hvor vi har haft det svært, hårdt og hektisk. Vi har haft nemt ved at åbne butikker i Storbritannien, men haft problemer med at få driften til at fungere i butikkerne. Nu har vi så erkendt, at vi ikke kunne få vores satsning i Storbritannien derhen, hvor vi gerne ville,« siger han til Finans.

CrossEyes driver 10 butikker i Danmark og har haft et erklæret mål om at nå 300 butiksåbninger inden for de næste fem år. Men den strategi er nu lagt i graven.

»Vores målsætning og strategi er ændret markant nu. Det bliver en anderledes virksomhed. Fremadrettet kommer vi i høj grad til at fokusere på driften af de eksisterende butikker, hvor vi skal sikre profit. Vi regner fortsat med at åbne nye butikker, men det bliver på de eksisterende markeder og i et langt roligere tempo end hidtil,« siger Søren Møller med henvisning til, at CrossEyes nu vil satse på Danmark og Polen, hvor man har butikker i øjeblikket.

Hvilken følelse står du tilbage med lige nu?

»Først blev jeg skuffet over, at vi ikke lykkedes i Storbritannien. Men derefter blev jeg lettet over beslutningen om at lukke forretningen derovre, for nu kan vi vende tilbage til udgangspunktet,« siger han.

Den nuværende ejerkreds består udover Søren Møller også af Leif Winther Buhl og Vækstfonden. Sidstnævnte er storaktionær og kom ind i virksomheden i 2016 for at sætte fart på udviklingen.

Men når CrossEyes er blevet rekonstrueret, vil det blive med en ny ejerkreds, fortæller Søren Møller, der dog ikke vil uddybe det yderligere.

Siden brillekæden blev stiftet i Aarhus i 2010, er det blevet til flere underskud end overskud. Senest blev det i 2016 til et underskud på 2,1 mio. kr.

Læs også
Top job