Erhverv

Vil du være sikker, når du rejser? Bær et Rolex

Normalt lyder rådet, at man ikke skal have dyre ting på sig, når man er på eksotiske rejser. Denne superglobetrotter er uenig.

Et Rolex er ligeså godt som penge i banken og er derfor god at have med, hvis man kommer i problemer på eksotiske rejser. Her er det verdens dyreste armbåndsur - et Rolex Daytona. Det blev solgt på auktion forleden og har tilhørt skuespilleren og racerkøreren Poul Newman. Foto: Philips

Når man rejser meget og til eksotiske steder plejer rådet at være, at man skal lade være med at have dyre ting på sig. Men det er ikke rigtigt. Et Rolex er den ultimative sikkerhed.

Det er vel at mærke en ekspert, der taler. Han hedder Philippe Cousteau og er vært på Travel Channel, skriver Bloomberg.

Desuden er han barnebarn af en legende - Jacques Cousteau, der i mange år var opdagelsesrejsende på havet - og medstifter af EarthEcho International, der er en nonprofit miljøorganisation.

Philippe Cousteau rejser omkring 320.000 km om året i forbindelse med sit arbejde og ofte i farlige områder. Og det er netop rettet mod farlige områder, at han anbefaler, at man har et Rolex-ur på håndleddet.

»Jeg arbejdede engang på et projekt i Singapore, hvor jeg mødte en tidligere SAS-elitesoldat (Special Air Service, der svarer til jægersoldat eller frømand, red.). Og han gav mig det råd, altid at have et godt ur med. Ikke for at prale eller flashe det. Elitesoldaten havde altid et rustfrit Rolex-ur med lige meget, hvor han skulle hen,« fortæller Philippe Cousteau og fortsætter.

»Han fortalte, at uanset hvor man rejste hen i verden, så var et godt ur som et Rolex det samme som kontanter. Man kan altid bruge uret til at forhandle sig ud af selv de mest prækære situationer.«

Det går stik imod de råd, man ellers hører om, at man skal lade være med at have dyre ure og smykker med sig ud på en en rejse i områder, hvor der kan opstå stor fare eller er meget kriminalitet.

»Men soldatens råd er både klogt og praktisk. Så jeg har altid et "byttebart" ur med, hvis jeg skulle havne i en knibe og har brug for at have noget at forhandle med,« siger Philippe Cousteau.

Han har i øvrigt også et par gode råd, når det gælder om at finde gode og sikre restauranter.

Hvis menukortet er alenlangt og indeholder mere end 25 retter, så dropper han stedet. Ud fra devisen, at de fleste restauranter ikke magter så mange retter.

»Er man i lande med knap så god hygiejne, så bed om at lov til at bruge deres toilet først. Check rengøringsstandarden. Som regel kan man også få et kig ind i køkkenet på vejen for at se, hvordan gulvet ser ud,« siger Philippe Cousteau.

BRANCHENYT
Læs også