Erhverv

Dansk tekstilkomet flyver højt

Omsætningen i tekstilvirksomheden Gabriel med hovedsæde i Aalborg steg med 26 pct. det seneste år.

Adm. direktør Anders Hedegaard Petersen står i spidsen for vækstkoncernen Gabriel Holding A/S i Aalborg. Foto: Gregers Tycho.

Den nordjyske tekstilkoncern Gabriel fortsætter kursen fra de seneste år med hastig fremgang. I fjor voksede salget med 17 pct., mens væksten det seneste år nåede 26 pct. Dermed er den totale omsætning nu tæt på en halv mia. kr.

Gabriel er specialiseret i udvikling, produktion og salg af tekstile løsninger til især kontormøbler. Selskabets historie begyndte i 1851, og Aalborg har været hovedsæde siden da. Produktionen ligger nu primært i Litauen, Polen og Kina samt England efter et opkøb.

Selskabet meddeler torsdag, at regnskabet for 2016/17 viser en markant fremgang. Og det både på både top- og bundlinje.

Selskabet
  • Gabriel Holding A/S er børsnoteret koncern med hovedsæde i Aalborg.
  • Udvikler, producerer og afsætter tekstiler til især kontormøbler og vægbeklædning.
  • Selskabets historie stammer tilbage fra 1851.
  • Har egen produktion i Litauen, Kina og Storbritannien.
  • Desuden egne selskaber i bl.a. Kina og USA.
  • Udover driftsselskabet Gabriel har koncernen også ejendomsselskabet Gabriel Ejendomme A/S samt udviklingsselskabet ZenXit A/S.

Målet for selskabet var på forhånd et øge salget med 20-25 pct. Det blev nået i det forløbne år, da omsætningen er registreret til 493 mio. kr.

»Vi er meget tilfredse med udviklingen i et år, hvor vi tillige har gennemført både akkvisition og etableret os i USA. Det er nu fjerde år i træk, at vi sætter omsætningsrekord. Vores fremgang sker på alle forretningsområder og markeder på trods af, at efterspørgslen kun vokser begrænset på verdensplan,« udtaler adm. direktør Anders Hedegaard Petersen, Gabriel.

Gabriels største kunder producerer kontormøbler til erhvervslivet. Anders Hedegaard Petersen har tidligere år fortalt Finans, at netop opkøb i fjor af et selskab i England, Screen Solutions, der producerer skærmvægge, er et eksempel på, hvilken retning der kan jagtes. Mulige nye opkøb skal nemlig sikre mersalg til kunderne. I fokus er derfor ca. 60 udvalgte storkunder internationalt.

En række lande i Europa er fortsat hovedmarkeder for Gabriel, som dog også for 15 år siden etablerede eget selskab i Kina, der tager sig af den asiatiske region.

»Vi er gået fra at være relativt dansk fokuseret for et par årtier siden til nu at have en eksportandel på 92 pct. Globaliseringen af salget er forklaringen på, at vi har fordoblet forretningen alene de seneste fem år« har Gabriel-chefen fortalt.

Anders Hedegaard Petersen forventer aktuelt, at selskabets positive udvikling kan fortsætte de kommende år med endnu et rekordregnskab i 2017/18.

Gabriel Holding A/S (mio. kr.) 2016/17 2017/18
Omsætning 493 390
Resultat primær drift - EBIT 46 39
Resultat før skat 47 43
Årsresultat 35 34
Antal medarbejdere 404 292
BRANCHENYT
Læs også