Erhverv

Aktivist-investor vil afnotere legendarisk Amazon-plaget boghandel

Investor vil afnotere Barnes & Noble.

Foto: Jae C. Hong/AP

Sandell Asset Management, en aktivistisk investor i bogkæden Barnes & Nogle, har foreslået en transaktion, der vil afnotere selskabet med hjælp fra nuværende aktionærer og en større gældspakke.

Det skriver Wall Street Journal ifølge Reuters.

Barnes & Nogle driver 633 boghandler i USA, men er hårdt plaget af Amazons hastige udbredelse med bl.a. dag-til-dag levering.

Sandells plan værdisætter Barnes & Nogle til 650 mio. dollar mod en værdi på 567 mio. dollar i dag.

Forud for historien - der stiger 7 pct. oven på nyheden - har bogkæden tabt omkring 40 pct. af sin værdi i år. Set over en længere årrække ser nedturen endnu værre ud. De seneste ti år er aktien således faldet 80 pct.

Det er højst usikkert, om en transaktion bliver til noget, da selskabets stifter ejer 18 pct. af aktierne og givetvis ikke ønsker at sidde tilbage med en illikvid andel.

Sandell opfordrede i sommer selskabet til at sælge sig selv, fordi både medie- og internetvirksomheder måske kunne se en værdi i selskabets fysiske butikker.

Amazon, der i høj grad har været med til at sende Barnes & Noble mod graven, har da også selv eksperimenteret med fysiske boghandler og har også senest køb øko-supermarkedet Whole Foods.

BRANCHENYT
Læs også