Erhverv

Kasi-Jesper efter dom: Jeg er meget glad

Jesper Nielsen har placeret sit nye smykkeselskab i Schweiz - for at undgå ny strid med Skat her i landet.

Jesper Nielsen og Skat har fredag afsluttet endnu en runde i en millionstrid. Arkivfoto. Foto: Niels Hougaard

»Dommen er på 204 sider. Så jeg skal bruge fredagen sammen med min advokat på at læse den. Men umiddelbart er jeg meget glad og tilfreds.«

Sådan siger Jesper "Kasi" Nielsen, efter at Østre Landsret fredag formiddag har givet ham ret på en lang række punkter i et slag mod Skat om millioner.

Jesper "Kasi" Nielsen og hans familie havde anlagt sag mod Skatteministeriet efter en afgørelse i fjor der gik dem imod i Landsskatteretten. Sagen kunne ifølge hovedpersonen selv have kostet ham en personlig konkurs, så han har været meget spændt.

Blå bog:
Jesper »Kasi« Nielsen:
  • Født 15. maj 1969.
  • Indledte sin karriere som tankpasser og fik med tiden selv tre tankstationer på den københavnske vestegn. Det endte dog med en konkurs, men han kom samtidig ind i smykkebranchen.
  • I 2003 etablerede han og familien selskabet Kasi, der solgte smykker i Tyskland og fik to år senere rettighederne på det marked til at forhandle kollektioner fra det danske selskab Pandora. Det gjorde han så effektivt, at han senere åbnede flere markeder i Europa med store millionindtægter til følge. Siden er parterne blevet uenige om afregningen i forbindelse med Kasis exit i Pandora-samarbejdet, og denne sag har kørt i flere år i fortrolighed mellem partnere.
  • Jesper Nielsen blev landskendt, da han i 2007 lavede Danmarkshistoriens største sportssponsorat i fodboldklubben Brøndby. Han blev desuden hovedsponsor og formand i den tyske håndboldklub Rhein-Neckar Löwen. I sommeren 2010 dannede han håndboldklubben AG København. Projektet gik dog konkurs i 2012 efter Skat’s indefrysning af alle selskabets og familiens private midler. Skat indledte her den sag mod Jesper Nielsen, hvor der efter fem år netop er faldet dom i Østre Landsret.
  • Han etablerede i 2013 smykkeselskabet Endless Jewelry, som han blev købt ud af i fjor af en række medinvestorer, der overtog kontrollen.
  • Det blev startskuddet til Jesper Nielsen nye forretning, Amazing Jewelry, som blev etableret i 2016 og i dag har butikker i 10 lande. Og ifølge ham selv med udsigt til en mangedobling det kommende år.

»Vi skal have gennemgået alle præmisser i dommen, før jeg vil sige noget helt skråsikkert, men det er vist en rigtig god fredag«, lyder det fra Jesper Nielsen til Finans.

Han står nu, fra selskabets hovedsæde i Schweiz, bag smykkekæden Amazing Jewelry, der har åbnet over 30 butikker i 10 lande det seneste år.

Smykkedirektøren er verdensberømt i Danmark for opsigtsvækkende slagsmål med både smykkegiganten Pandora og Skat. Han skabte oprindelig en formue ved at opbygge børsnoterede Pandoras marked i bl.a. Tyskland.

Amazing Jewelry blev etableret, efter at Jesper Nielsen i 2016 kom ud af smykkefirmaet Endless, som han stiftede i 2013 og byggede op med distribution i mere end 30 lande. Men samarbejdet med en række investorer endte brat, og siden er Endless med hovedsæde i Tyskland kollapset.

I Amazing har Jesper Nielsen valgt en forretningsmodel, hvor franchisetagere betaler for rettighederne til at åbne butikker på forhånd - og derefter afregner 10 pct. af salget til hans selskab. Han er kendt for de store ambitioner. Og målet lyder også på langt sigt at nå 5.000 Amazing-butikker rundt om i verden med placeringer i de førende shoppingcentre.

Jesper Nielsen har over for Finans understreget, at placeringen af moderselskabet for Amazing Jewelry i Schweiz hænger sammen med netop hans skattesag her i landet. Smykkedirektøren sagde for et par måneder siden sådan her:

»Jeg er dansker og ville langt hellere have en ren dansk virksomhed. Men af hensyn til både min familie og mig selv har jeg valgt denne løsning for at sikre selskabet - uanset hvad der sker i mit slagsmål med Skat her i landet.«

BRANCHENYT
Læs også