Erhverv

Black friday lagde netbutikker ned

Black friday-udsalget fik en vild start med masser af handel og stærkt prøvede netbutikker.

Screendump

Så er vi i gang. Tusindvis af danskere sad ved computeren torsdag aften, armeret med dankortet og klar til at shoppe amok. Og knap var black friday skudt i gang, før den første onlinebutik bukkede under.

Allerede fra midnat havde flere af de store butikker som Elgiganten, Power, Computersalg, Bilka og Føtex massivt kundebesøg, og det kunne mærkes på deres hjemmesider, der kortvarigt var enten nede eller arbejdede meget langsomt.

Også Salling havde fredag morgen problemer med sin hjemmeside.

»Trafikken var enorm mellem midnat og klokken 01. Vi har ikke tidligere oplevet så mange danskere, der samtidigt ville ind for at finde black friday tilbud. Det var helt vildt,« siger Martin Andersen, direktør for Pricerunner, i en pressemeddelelse.

På elektronikkæden Powers hjemmeside blev købelystne danskere mødt af et "We'll be back soon". Elgiganten forsøgte at undgå nedbrud ved at sende kunderne i online-kø. Her blev besøgende mødt med: "Vi har for øjeblikket meget trafik, men det er snart din tur!." Det skriver BT.

Mange kunder måtte vente i halve og hele timer på at få lov til at købe deres varer. I nogle tilfælde var varerne udsolgt, allerede inden kunderne kom frem til den virtuelle kasse.

Også Føtex og Bilka blev ifølge BT lagt ned i timerne efter midnat.

Pricerunner kunne ligeledes mærke trykket. Mere end 320.000 danskere var i løbet af natten inde på Pricerunners hjemmeside for at finde priser og butikker til black friday. Der er registreret knapt 600 butikker på siden, der kører black friday-tilbud.

Trafikken var usædvanlig høj i de første timer af black friday. På PriceRunner var trafikken 10 gange højere end normalt.

»Der er ingen tvivl om at omsætningsrekorden fra sidste år på mere end 2 milliarder kroner bliver slået i dag.  Vi forventer en fremgang i forhold til sidste år på 30 procent,« siger Martin Andersen.

Nordea vurderer, lidt mere forsigtigt, at omsætningen i år vil stige med 40 mio. kr. i forhold til 2016. Det betyder, at 2017 bliver endnu et rekordår.

Stort set alle butikker er med på udsalget, hvor alt lige fra elektronik til tøj, sko og legetøj, udstyr til hus og have – ja stort set alt er på udsalg.

BRANCHENYT
Læs også