Erhverv

Shell: Tank din elbil op på 5 min. på 80 stationer i Europa

Benzinselskabet vil bygge ladestationer på tankanlæg langs motorvejene i 10 lande - optankningen skal kun tage mellem fem og otte minutter.

Tesla Motors viser sin nye Model 3 frem ved et bilshow i Californien d. 31. marts. Modellen er blandt de første, der er ment for mainstreammarkedet. En række andre producenter, så som Ford, Nissan og BMW, er også snart klar med billige elbiler til masseforbrug. Foto: AP Photo/Justin Pritchard

I et samarbejde med nogle af verdens største bilfabrikanter vil benzinselskabet Shell opbygge et net af ladestationer over hele Europa.

Aftalen er indgået med ventureselskabet IONITY og omfatter opbygningen af ladestationer på 80 af Shells største tankanlæg langs motorvejene i 10 europæiske lande, skriver Bloomberg.

De 80 tankanlæg vil i gennemsnit få seks ladere hver installeret, og det vil kun tage mellem fem og otte minutter for en opladning af bilerne, oplyser Shell.

IONITY er et selskab, som de fire bilfabrikanter BMW, Mercedes, Ford og Volkswagen har oprettet for at sikre overgangen fra benzin/diesel til elektriske biler.

I Danmark er Cirkle K også en del af IONITY-samarbejdet. Selskabet vil etablere 6 stationer med hurtigladere. Testanlæg bliver sat op i slutningen af i år og rulles fuldt ud i 2018 og 2019.

Shell købte i sidste måned Europas største producent af el-opladere, NewMotion. Det skete nærmest samtidig med, at selskabet åbnede sine første stationer i Storbritannien med hurtigt-opladende el-standere.

Ifølge Shell skal 20 pct. af overskuddet fra salg af brændstof i detailleddet i 2025 komme fra salg af el.

Flere lande i både Europa og andre steder i verden har sat en tidsmæssig slutdato for, hvornår bilparken i deres lande skal være overgået til vedvarende energi og/eller til hybridbiler.

BRANCHENYT
Læs også