Erhverv

Danske guldfugle går ind i potentielt australsk mega-vindprojekt

Dansk investeringsfirma er blevet partner i australsk havvindprojekt.

Foto: Kay Nietfeld/picture-alliance/dpa/AP

Der kan være et dansk fingeraftryk på Australiens første havvindprojekt, hvis alt går som planlagt for Copenhagen Infrastructure Partners (CIP).

Det danske investeringsfirma er netop blevet partner i projektet, der går under navnet Star of the South, sammen med den hidtidige eneudvikler, australske Offshore Energy.

Star of the South udvikles i havet mellem den australske sydkyst og øen Tasmanien og kan potentielt komme op på 2000 megawatt (MW) i kapacitet. Det er mere end alle eksisterende danske offshore-parker tilsammen.

CIP blev grundlagt af de tidligere Dong-ansatte, der blev kendt som guldfuglene i forbindelse med fyringen af daværende Dong-topchef Anders Eldrup i 2012, da der føg anklager om alt for gavmild aflønning.

Siden gik de solo og startede CIP, der investerer i infrastrukturprojekter, blandt andet på vindmølleområdet med offshore-vindfarmene Veja Mate i Tyskland og Beatrice i Skotland.

I december får de også selskab af Michael Hannibal, der kommer til CIP efter mange år i havmøllebranchen som direktør i blandt andet Siemens' offshore-division.

BRANCHENYT
Læs også