Erhverv

Dansk virksomhed er ramt af millionsvindel og regnskabsfusk

En svensk direktør er blevet bortvist, efter at Hansen Group konstaterede svindel og manipulation med regnskaberne.

Hansen Group har blandt andet leveret modulopbyggede facader til en tilbygning på Kolding Sygehus og er nu ramt af en svindelsag i de svenske datterselskaber. Arkivfoto.

En direktør er blevet bortvist, efter at han angiveligt igennem flere år begik bedrageri og manipulerede med regnskaberne i virksomheden Hansen Groups svenske datterselskaber.

Tabet er endnu ikke endeligt opgjort, men det når op i et større tocifret millionbeløb. Det fastslår Hansen Group i det seneste årsregnskab, som blev offentliggjort torsdag.

Adm. direktør Jesper Klith Andersen ønskede torsdag aften ikke at udtale sig om svindelsagen.

»Jeg vil bare henvise til det, vi har skrevet i ledelsesberetningen,« siger han til Finans.

I ledelsesberetningen oplyser han, at det var en whistleblower, der gjorde opmærksom på, at den var hel gal i de svenske datterselskaber. Den nu tidligere svenske direktør er blevet politianmeldt, og Hansen Group overvejer også at tage skridt overfor revisoren, som ifølge den danske ledelse intet opdagede.

»Det er vores vurdering, at den svenske revisor har begået grove fejl og forsømmelser i deres revision af de svenske selskaber, og derfor er erstatningspligtige,« skriver Jesper Klith Andersen i ledelsesberetningen.

Hansen Group har ansat en ny direktør i Sverige, og »vore virksomheder i Sverige er på rette vej og forventes samlet at have positiv bundlinje i regnskabsåret 17/18,« fremgår det af ledelsesberetningen.

Koncernen leverer glas- og metalkonstruktioner til byggeriet og kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på 17 mio. kr. efter skat.

»På grund af de særlige forhold i Sverige har vi i 16/17 et stærkt utilfredsstillende resultat, men vi forventer en fornuftig indtjening i 17/18,« skriver ledelsen i beretningen til regnskabet.

Året før gav et overskud på 17 mio. kr.

Der blev i det seneste omsat for 773 mio. kr. i det seneste regnskabsår, og målet er at nå en milliardomsætning senest i regnskabsåret 2019/20.

BRANCHENYT
Læs også