Erhverv
0

Rigmænds cykelkæde gik konkurs - det blev dyrt

Tre velhavere har tabt millionbeløb på cykelkæden Webike, der i september blev begæret konkurs.

Webike havde tre større butikker rundt om i landet, men kæmpede gennem flere år med underskud.

Mangemillionæren Michael Spangsberg og to af hans forretningspartnere har brændt nallerne på den konkursramte cykelkæde Webike.

De tre rigmænd købte i begyndelsen af året aktiemajoriteten i Webike gennem deres egen cykelkæde, Heino Cykler, der således blev hovedaktionær i Webike.

Men kun syv måneder senere måtte de tre velhavere begære Webike konkurs. Det har bragt Heino Cykler i problemer, afslører et nyt regnskab.

Næsten 4 mio. kr. er forsvundet fra bundlinjen i Heino Cykler, der er gået fra et overskud på 1,6 mio. kr. til et underskud på 2,2 mio. kr. Konkursen i Webike får skylden.

»Udviklingen i selskabet anses som utilfredsstillende,« skriver ledelsen i Heino Cykler i regnskabet.

Webike havde tre større butikker rundt om i landet, men kæmpede gennem flere år med underskud. Og da gentagne forsøg på at vende udviklingen mislykkedes, måtte ledelsen kaste håndklædet i ringen.

Heino Cykler er ejet af Michael Spangsberg, manden bag de kendte flødeboller af samme navn, samt Torben Bjørn Christensen og Bent Støttrup, der begge er gode for tocifrede millionbeløb.

Men trods bugnende formuer ønskede de tre erhvervsmænd ikke at poste flere penge i Webike. Konkursen i cykelkæden betyder, at Heino Cykler i indeværende regnskabsår vil få et tab på 2,5 mio. kr., fremgår det af det nye regnskab.

Egenkapitalen i Heino Cykler, der har butikker i Brøndby, Odense og på Østerbro i København, er på 5,2 mio. kr. Cykelkæden har gæld for 25 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også