Erhverv

Nu går Facebook efter børnene

Med en helt ny app kaldet Messenger Kids går den amerikanske it-virksomhed Facebook nu målrettet efter børn under 13 år.

Nu vil Facebook have børn under 13 år til at bruge deres Messenger app til at kommunikere med hinanden. 
Foto: Stine Bidstrup

Amerikaneren Mark Zuckerbergs imperium, Facebook, har allerede over 1 mia. brugere verden over, der hver måned bruger virksomhedens Messenger til at kommunikere med hinanden - og nu vil Facebook have endnu flere.

Mandag annoncerede Facebook, at virksomheden nu vil præsentere en ny app til kommunikation målrettet børn under 13 år: Messenger Kids.

Det skriver New York Times.

Formålet med Messenger Kids er ifølge Facebook at tilbyde et mere kontrolleret forum til kommunikation for børn.

»Lige nu er den tid, som børn bruger på forskellige enheder, meget passiv. Der er ikke rigtigt noget, der hjælper dem med at kommunikere med dem, som de er tæt på,« siger David Marcus, der er vicedirektør for kommunikationsprodukter hos Facebook ifølge New York Times.

App'en vil i første omgang være at finde i en »preview«-version på enkelte platforme, før den rulles ud på alle, og app'en er Facebooks seneste forsøg på fortsat at udvide sin virksomhed fra de nu over 1 mia. brugere, der i dag månedligt bruger Messenger til at kommunikere. Selve Facebook kan i dag prale af at have mere en 2 mia. bruger globalt, ligesom den amerikanske it-virksomheds øvrige tilkøbte virksomheder, Whatsapp og Instagram, også bruges af mange millioner på verdensplan.

Ifølge New York Times kan Facebook dog allerede nu forberede sig på et stormvejr fra sure forældre, der ikke mener, at virksomheden bør gå målrettet efter børnenes tid. Mange forældre mener allerede, at deres unger bruger for meget opmærksomhed på nettet, hvorfor Facebook kan forvente hård kritik.

Virksomheden forklarer dog, at den allerede forud for lanceringen af børne-app'en har brugt mange timer på at tale med forældregrupper, eksperter og organisationer for at sikre sig, at produktet er udviklet bedst muligt til børn.

For at blive bruger af Messenger Kids skal børnene også have en voksen ved sin side. Man skal nemlig være over 13 år for at kunne oprette sig som bruger af den nye kommunikationskanal, oplyser Facebook.

I Danmark viser den seneste statistik for 2017, at hele 67 pct. af danskerne i dag er på Facebook.

Læs også
Top job