Serier

Ewii var først med skandalerne - nu går selskabet forrest med oprydningen

Ewiis opdeling af forretningen møder begejstring. Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) ser et tiltrængt fokus på gennemsigtighed i branchen.

El-kongernes kommercielle fejlskud
Jørn Limann blev valgt som ny beestyrelsesformand i Ewii i august, efter at den daværende Middelfart-borgmester Steen Dahlstrøm havde trukket sig fra posten.

Møgsagerne væltede for et halvt år siden ned over den jysk-fynske energikoncern Ewii med en kraft, der i løbet af sommeren resulterede i en fyreseddel til topchefen, Knud Steen Larsen, og en opsigelse fra bestyrelsesformanden, Steen Dahlstrøm. Men det udskældte makkerpar i toppen af Ewii-koncernen var ikke de eneste, der stod for skud i den danske energisektor.

Efter balladen i Ewii afslørede Finans, hvordan milliarder af kroner er blevet brændt af på kommercielt fejlslagne investeringer på tværs af stort set alle de store kundeejede energikoncerner. Det fik kunde-organisationer og eksperter på banen med en hård kritik af branchens spild af kundernes penge. Og den ansvarlige minister, Lars Christian Lilleholt, truede med indgreb...

Læs også
Top job