Erhverv

Norsk hotelmilliardær: Selv Zlatan Ibrahimovic ville beundre mit comeback

Petter Stordalen investerer milliardbeløb i store hotelprojekter i København, som han måtte forlade i 2011 med kæmpetab. Nu er den farverige norske hotelkonge tilbage, og han har store ambitioner om at vokse herhjemme. Mål skal være som fjelde, siger han.

Jeg har altid store ambitioner, og jeg tør sige det højt, siger den norske hotelkonge Petter Stordalen.
Foto: Gregers Tycho

Den norske hotelmilliardær Petter Stordalen blev i dag præsenteret som ny ejer af rejsekoncernen Spies, der er Danmarks klart største rejseoperatør. Spies-gruppen har i alt 2.300 ansatte i henholdsvis Spies, Ving, Tjäreborg og Thomas Cook Airlines Scandinavia. Stordalen, der har købt Spies sammen med kapitalfondene Altor og TDR, er kendt som en endog meget sprælsk herre, der ynder at klæde sig i farverige habitter og opfører sig flamboyant. Han har desuden investeret massivt i det københavnske hotelmarket de seneste år, og i den forbindelse bragte Finans i januar, 2018 dette protræt af erhvervsmogulen, mediestjernen og levemanden Petter Stordalen.

Petter Stordalen ligner en rockstjerne, når han i højt tempo skrider igennem receptionen på Hotel Clarion et stenkast fra Københavns Lufthavn...

Læs også