Erhverv

Ugens taber: Er Bengt Sundström fra Lauritz.com ved at køre auktionshuset ud over afgrunden?

Situationen i det kriseramte onlineauktionshus Lauritz.com blev stærkt forværret i denne uge, efter at den nye direktør og tre bestyrelsesmedlemmer overraskende forlod selskabet.

Parret, Bengt Sundstrøm og Mette Rode, stiftede sammen auktionshuset Lauritz.com, der i dag er havnet i en ildevarslende krise, som i værste fald kan true selskabet på sin eksistens. Foto: JP Foto: Jacob Ehrbahn

Taber I:  Bengt Sundström, stifter og bestyrelsesformand i Lauritz.com

Børsnoteringen af Lauritz.com ligner efterhånden en fuldtonet skandale. Onlineauktionshuset har siden børsstart befundet sig i en ildevarslende krise; underskud og svigtende salg, en kvælende obligationsgæld og kritisk presse om uregelmæssigheder på selskabets auktioner. Problemer er der så rigeligt af, og i denne uge fik de endnu et nøk mod kaos, da den nye adm. direktør, Eric Norberg, og tre bestyrelsesmedlemmer trådte tilbage med henvisning til uenighed om selskabets ledelse. De fire følger efter tidligere finansdirektør Claus Boysen, der røg ud i november. Summen af det hele rejser et relevant spørgsmål om, hvorvidt formand Bengt Sundström reelt er ved at køre selskabet ud over afgrunden. ..

BRANCHENYT
Læs også