Erhverv

Dansk netbutik glemte bitcoin-betaling: Har tjent over 100.000 kr.

En bitcoin-handel på 2.099 kr. gik i glemmebogen for netbutik. Nu er den over 100.000 kr. værd.

Da kunden hos Avxperten købte sin pladespiller, betalte han med 0,81 bitcoin, hvilket svarer til ca. 103.000 kr. i dag. Foto: fdecomite, Flickr

Et tre år gammelt salg af en pladespiller har vist sig at være en særdeles god forretning for den danske netbutik Avxperten.

I 2014 betalte en kunde nemlig med bitcoin, da han købte en pladespiller til 2.099 kr. i netbutikken.

Siden gik bitcoin-handlen i regnskabs-glemmebogen hos Avxperten, der nu har fundet en glemt formue i regnskabet, da den alternative valuta fra pladespiller-salget i dag har en værdi på over 100.000 kr.

Det skriver Tv2.

»Jeg kunne huske, at der lå et eller andet beløb af Bitcoin i regnskabet, men dengang i 2014 vidste jeg ikke lige, hvordan jeg fik dem hævet. Og så har de bare stået der, indtil jeg forleden gik ind og tjekkede kursen. Så kunne jeg hurtigt regne ud, at det var blevet til rigtig mange penge,« udtaler Frederik Nielsen, ejer af Avxperten, til TV2 Østjylland.

Siden starten af 2017 er bitcoin-værdien steget massivt. I januar var bitcoinværdien således under 1.000 dollars (ca. 6300 kr.), men bliver i øjeblikket handlet for 17.800 dollars, svarende til 112.000 kr. på børsen CBOE i USA.

Da kunden hos Avxperten købte sin pladespiller, betalte han med 0,81 bitcoin, hvilket svarer til ca. 103.000 kr. i dag.

Netbutikken indførte bitcoin-betalingen i 2014, men betalingsmuligheden blev kun tilbudt i et par måneder, da der kun var en enkelt kunde, der benyttede sig af muligheden.

Nu overvejer Frederik Nielsen, om han skal indføre betalingsmuligheden igen, oplyser han til tv-stationen.

Han har desuden ingen intentioner om at få sin bitcoin-valuta konverteret til kontanter, da den fortsat skal have lov til at vokse.

»Hvis værdien stiger til over en halv million, har jeg lovet mine medarbejdere, at vi skal ud og have et par øller,« udtaler Frederik Nielsen.

BRANCHENYT
Læs også