Erhverv

Amerikansk superstjerne har tjent millioner af dollars på julehit

Den amerikanske sangerinde Mariah Carey har scoret millioner af dollars på julehittet »All I Want for Christmas is You«, og indtjeningen ser ikke ud til at stoppe foreløbig.

Foto: Greg Allen/Invision/AP.

Uanset om du elsker eller hader julehittet »All I Want for Christmas is You«, er sangen næsten umulig at undgå i disse uger.

En person, der i hvert fald hører til førstnævnte kategori, er sangerinden Mariah Carey, der i 1994 indspillede sangen, der siden har forgyldt den amerikanske sangerinde.

Siden singlen kom på gaden, har den indbragt Mariah Carey i omegnen af 60 mio. dollars i royalties, hvilket svarer til 377 mio. danske kroner. Det skriver mediet Quartz.

Singlen er blandt de 15 bedstsælgende singler i musikhistorien - og julehittet er en guldåre, der næppe tørrer ud lige foreløbig.

I denne uge møvede den sig ind i Top 10 på den amerikanske hitliste Billboard Hot 100 - i øvrigt for første gang siden sangen udkom. Ifølge Quartz er sangen til dato blevet streamet ca. 210 mio. gange på streamingtjenesten Spotify.

Da sangen udkom i 1994, var Mariah Carey allerede en international superstjerne med flere hits i bagagen. Men faktisk var det lige før, at »All I Want for Christmas is You« aldrig var blevet til noget.

Hendes pladeselskab, Columbia Records, ville have Carey til at indspille et julealbum, men i starten var sangeren skeptisk.

Hun lod sig til sidst overtale og kunne efterfølgende sende albummet »Merry Christmas« på gaden, der indeholdt julehittet. Ifølge Carey selv tog det kun omkring 15 minutter at skrive sangen sammen med sangskriveren og produceren Walter Afanasieff.

BRANCHENYT
Læs også