Erhverv

"Møbelnørden" tjener millioner som aldrig før

I et år, hvor Rolf Hay blev genindsat som direktør i sit livsværk, hiver han sit største personlige overskud hjem nogensinde.

Rolf Hay er i medier blevet kaldt "møbelnørden". Nu ruller millionerne ind på kontoen. Foto: Christian Klindt Sølbeck

Den danske møbel- og interiørdesigner Rolf Hay kan se tilbage på et regnskabsår af de mere mindeværdige.

For ikke blot blev han i løbet af året genindsat som direktør i sit livsværk, Hay. Millionerne rullede også personligt ind i en grad, han ikke har prøvet før.

Rolf Hays personlige holdingselskab kom således ud af regnskabsåret 2016/2017 med et overskud efter skat på 20,9 mio. kr., viser et nyt regnskab.

Det er en stigning på 37,5 pct. i forhold til året forinden og det bedste resultat nogensinde for holdingselskabet, der er 100 pct. ejet af Rolf Hay.

Møbeldesigneren, der i medier er blevet døbt "møbelnørden", kalder det rekordstore overskud for »tilfredsstillende« i regnskabet.

Overskuddet bringer egenkapitalen op på knap 74 mio. kr. i holdingselskabet, der har en ejerandel på 30 pct. i selskaberne bag Hay i henholdsvis Danmark, Schweiz og Holland.

Rolf Hay ejer møbelvirksomheden sammen med Bestseller-rigmanden Troels Holch Povlsen, som købte sig ind i virksomheden for år tilbage.

Rolf Hay stiftede virksomheden sammen med sin kone i 2002 og blev i september 2016 genindsat som direktør, da den daværende direktør blev fyret. Det skete efter, det kom frem, at direktøren tidligere har været dømt for bedrageri og underslæb i en anden virksomhed.

I juni 2017 forlod Rolf Hay igen direktørposten til fordel for den nuværende direktør, Henrik Ellebæk Steensgaard.

Hay opererer globalt og har forhandlere i de fleste lande samt flagskibsbutikker i Europa og Asien.

BRANCHENYT
Læs også