Erhverv

SpaceX foretog 18 affyringer

Elon Musks raketvirksomhed har været produktiv i år, hvor der blev foretaget over dobbelt så mange affyringer som i 2016.

Det er efterhånden ikke mange af Elon Musks projekter, som ikke får massiv presseomtale. Det ambitiøse rumfartsselskab SpaceX er ingen undtagelse.

I 2017 sendte virksomheden 18 raketter afsted, hvilket er mere end noget andet år. Det er 10 affyringer mere end SpaceX' næstmest produktive år. Det skriver Techcrunch på sin hjemmeside.

Den seneste affyring fandt sted d. 22. december fra Vandenberg Air Force Base i Californien, hvor en Falcon 9-raket blev sendt ud i rummet for Iridium. Det var fjerde mission for Iridium-kunden. Her skulle 10 satellitter sendes ud i lavt jordkredsløb, og du kan se en video af det her:

Målet hos SpaceX er ifølge virksomheden selv at gøre det billigere at opsende objekter ud i rummet. Derfor er selskabet i gang med at udvikle genbrugelige to-trins raketter. Tanken er, at den genanvendelige raket, som flyver på petroleum og flydende ilt, i første omgang skal lande på en platform i havet. Det lykkedes i 2016.

SpaceX' næste store affyringsprojekt skal efter planen ske i januar 2018. Og på vanlig Elon Musk-stil vil der være megen opmærksomhed omkring hændelsen.

Efter præsentationen af den nye Falcon Heavy-raket, der oprindeligt skulle lanceres i november og er mere kraftfuld end forgængeren Falcon 9, skal Falcon Heavy sendes på mission til mars. Ombord vil der være en rød model af superbilen Tesla Roadster.

»Nyttelasten vil være en original Tesla Roadster, der spiller “Space Oddity” (sang af David Bowie, red.), i et elliptisk Mars-kredsløb i en mia. år,« skriver Elon Musk på Instagram.

SpaceX blev grundlagt i 2002 af Elon Musk, som dengang havde tjent sin formue på f.eks. PayPal, og som nu igen står i spidsen for nogle af verdens største virksomheder herunder Tesla.

Musk har tidligere oplyst, at han har et mål om at sende mindst to rumfartøjer til Mars inden 2022.

Læs også
Top job