Erhverv

Søskende træder ud af ledelsen i dansk designkomet

House Doctor er blevet en god forretning på velkendte designbrands. Nu har virksomheden fået ny topchef.

Klaus Juhl Pedersen, der her ses til højre, har hidtil været topchef i designvirksomheden House Doctor. Men nu har virksomheden for første gang nogensinde fået en topchef uden for ejerfamilien. Foto: Marcus Trappaud Bjørn

Den fremadstormende danske designvirksomhed House Doctor fra Ikast skal nu for første gang styres uden for ejerfamilien.

I jagten på endnu mere vækst har ejerfamilien bag House Doctor, en søskendeflok på tre, nemlig nu valgt at træde ud af den daglige drift, efter de har styret virksomheden siden begyndelsen i 1999.

Dermed er en ny topchef hentet ind i form af Anders Hegaard, som i 2017 forlod topledelsen i den japanske værkstedskoncern Kyocera Unimerco.

Det skriver Børsen.

Anders Hegaard overtager posten som topchef fra Klaus Juhl Pedersen, der hidtil har drevet House Doctor sammen med sine to søstre Rikke Juhl Jensen og Gitte Juhl Capel.

Søskendeflokken fortsætter som ejere af virksomheden, men giver nu den daglige drift videre for at tredoble omsætningen inden 2021.

»Mit job bliver at føre strategien ud i praksis. Vi har en vækstplan, der går ud på at nå en omsætning på 900 mio. kr. i 2021,« siger Anders Hegaard til Børsen.

Han fortæller, at han selv kontaktede ejerfamilien, da han læste, at de ville have en person uden for familien til at drive virksomheden videre.

House Doctor står bag brands som Nicolas Vahé, Meraki og Monograph. Virksomheden har i de seneste fem regnskabsår haft et samlet overskud efter skat på omkring 100 mio. kr. Senest blev det i 2016 til et overskud på 36,5 mio. kr.

House Doctor beskæftiger over 100 ansatte på sine kontorer i Ikast, Indien og Kina.

Læs også