Erhverv

Dansk firma har ansat detektiv til at finde falske vine

Rare Wine Invest har ansat en vindetektiv til at analysere de vine, virksomheden investerer i.

Mads Duus Pedersen er ansat som vindetektiv i Rare Wine Invest. Han undersøger hver uge hundredvis af vine under mikroskop. Foto: Rare Wine Invest

Det danske firma Rare Wine Invest har taget alternative metoder i brug for at jagte forfalsket vin.

Firmaet har således hyret en vindetektiv, der på fuld tid analyserer alle de vine, virksomheden investerer i på egne og kunders vegne.

Det oplyser Rare Wine Invest i en pressemeddelelse.

Vindetektivens navn er Mads Duus Pedersen, og han undersøger hver uge hundredvis af vine under mikroskop i både almindeligt og ultraviolet lys. Derudover bliver flaskens form, trykketeknikken på etiketten, papirkvaliteten og kapslens type sammenlignet med originalerne, så de falske vine kan opdages.

»Sætter man en del af sin pensionsopsparing i vin, er det derfor afgørende, at vi som investeringsrådgiver og forhandler af meget dyr og sjælden vin med sikkerhed kan sige, at vores vine er ægte. Derfor har vi valgt at ansætte Mads Duus Pedersen, der næsten kan betegnes som vinverdenens Sherlock Holmes,« siger Anders Børsen, direktør i Rare Wine Invest, i pressemeddelelsen.

Konceptet i Rare Wine Invest går ud på at investere i vin, der enten er dyr eller har potentialet til at blive det. Da nogle flasker vine handles til over 100.000 kr., er det naturligvis vigtigt at opdage de falske vine, oplyser virksomheden.

Ifølge Rare Wine Invest har de dyre priser på vin skabt en »baggårdsindustri« for falske samlervine.

Læs også