Erhverv

Dansk bitcoin-rigmand trækker sig som topchef

Niklas Nikolajsen stiftede i 2011 den schweiziske virksomhed Bitcoin Suisse. Nu overlader han topchef-rollen til rutineret bankmand.

Niklas Nikolajsen går under kælenavnet "finanspiraten" grundet sin hestehale og sit karakteristiske skæg. Foto: Bitcoin Suisse

Danske Niklas Nikolajsen har tilsyneladende brug for at trække vejret igen.

For efter at have arbejdet hårdt som topchef i den virksomhed, han stiftede i 2011 og er blevet mangemillionær på, er det nu tid til at træde et skridt tilbage.

Bitcoin Suisse, som er virksomhedens navn, skal således have ny topchef i form af den rutinerede schweiziske bankmand Arthur Vayloyan, der har mere end 25 års erfaring fra finansverdenen, herunder hos Credit Suisse og senest hos investeringsbanken Falcon Private Bank.

Det fortæller Niklas Nikolajsen til Børsen.

»Jeg tror, at hvis jeg fortsætter i samme tempo, som jeg har gjort de seneste fem år, så kan jeg nok ikke se frem til nogen lang alderdom. Det har været 18-19 timer om dagen, syv dage om ugen, 365 dage om året,« siger danskeren, hvis virksomhed handler med kryptovalutaer, herunder bitcoins.

Niklas Nikolajsen, der går under kælenavnet ”finanspiraten” og betragtes som én af de vigtigste personer i den schweiziske finanssektor, vil fortsat være storaktionær i Bitcoin Suisse og vil samtidig hjælpe den nye topchef, når der er brug for det.

Bitcoin Suisse har som ultimativt mål at få en banklicens, og derfor er virksomheden begyndt at omstille sig til den rolle, herunder at få tungere profiler ind i ledelsen.

»Al respekt for mig og min indsats og visioner, men på seks år er jeg gået fra at være softwarearkitekt til at være bankmand. Jeg har lært meget, men jeg er ikke blind for, at der er andre, der ved mere,« siger Niklas Nikolajsen til Børsen.

Bitcoin Suisse er baseret i schweiziske Zug, der er kendt for at være den kanton, som har den laveste skatteprocent i det ellers skattelempelige land.

For nylig blev Bitcoin Suisse ny hovedsponsor i ishockeyklubben Rungsted Seier Capital, der er medejet af Saxo Bank-milliardæren Lars Seier Christensen.

Sponsoratet har en værdi af et syvcifret beløb.

I  forbindelse med hovedsponsorskiftet er ishockeyklubbens hjemmebane omdøbt til Bitcoin Arena, ligesom der i arenaen vil komme til at være et ni meter langt logo på midten af ishockeybanen. Det logo vil forestille en bitcoin i guld og sølv.

Udover at det er første gang, at en virksomhed med aktiviteter inden for kryptovalutaer sponsorerer et elitesportshold, er det også ambitionen at aflønne Rungsted Seier Capitals spillere i bitcoins.

Den første spiller, Nikolaj Rosenthal, har allerede meldt sig klar til at blive aflønnet i bitcoins. Det er han den første professionelle atlet i verden til at gøre.

Læs også
Top job