Erhverv

Belgiere afviser Novo Nordisks mulige milliardopkøb

Det belgiske biotekselskab Ablynx afviser Novo Nordisks tilnærmelser.

Ablynx er et belgisk biotekselskab, som danske Novo Nordisk ihærdigt forsøger at købe. Foto: PR.

Novo Nordisk har hidtil undervurderet værdien af det belgiske biotekselskab Ablynx.

Det er i hvert fald udmeldingen i en pressemeddelelse, Ablynx mandag har offentliggjort. Det kommer efter, Novo Nordisk mandag morgen fortalte, at den ad flere omgange har forsøgt at købe Ablynx. Senest for omkring 20 mia. kr. i december.

»Ablynx-bestyrelsen har - med assistance fra sine finansielle og juridiske rådgivere og ved at tage højde for aktionærernes interesse - enstemmigt konkluderet, at buddet fundamentalt undervurderer værdien af Ablynx og selskabets stærke udsigter for fortsat vækst og værdiskabelse, i takt med at det implementerer sin langsigtede strategiplan og bliver et fuldt ud integreret biofarmaceutisk selskab,« skriver Ablynx i sin pressemeddelelse.

Ablynx' topchef, Dr. Edwin Moses, forklarer videre, at selskabet har en enorm »upside«, og at selskabets nuværende strategi vil levere langt mere til Ablynx-aktionærerne, end Novo Nordisk forslag vil.

Derfor mener Ablynx ikke, at der er nogen grund til at indgå i forhandlinger med Novo Nordisk på baggrund af det seneste bud.

Novo Nordisk forklarede mandag morgen, at dets topchef, Lars Fruergaard Jørgensen, den 5. januar forgæves havde forsøgt at få et møde med Dr. Edwin Moses.

»Ablynx' bestyrelse har afvist at deltage i enhver drøftelse, som ville kunne give Novo Nordisk mulighed for bedre at forstå Ablynx’ ledelses syn på Ablynx’ fremtidsudsigter samt værdiansættelsen af Ablynx,« skrev Novo Nordisk i sin meddelelse.

Det belgiske selskab udvikler blødermedicin, og det er særligt blødermidlet Caplacizumab, som er interessant for Novo Nordisk.

Læs også