Erhverv

Verdens bedste kvindelige pokerspiller skal nu forvalte milliarder

Vanessa Selbst er den mest indtjenende kvindelige pokerspiller nogensinde. Nu er hun blevet ansat i verdens største hedgefond.

33-årige Vanessa Selbst afslørede op til nytår, at hun stoppede sin professionelle pokerkarriere. Foto: Flickr

Vanessa Selbst har som professionel pokerspiller gennem en årrække været vant til at tjene penge på at beregne sandsynligheder og følge sin mavefornemmelse.

Det har gjort hende til verdens bedst indtjenende kvindelige pokerspiller nogensinde med præmieindtægter for næsten 12 mio. dollars, svarende til 75 mio. kr.

Nu er hun dog gået i gang med et nyt kapitel i sit liv, der på en måde også handler om at beregne sandsynligheder og følge sin mavefornemmelse.

Vanessa Selbst er ifølge Bloomberg blevet ansat hos verdens største hedgefond Bridgewater Associates, der har omkring 1 billion kr. under forvaltning.

Vanessa Selbst har ikke kommenteret Bloombergs historie, men kort før nytår lagde hun et opslag op på sin Facebook-side, hvor hun skrev, at hun officielt trak sig som professionel pokerspiller.

»Den næste karriere jeg giver et forsøg er hos en hedgefond. Jeg skal arbejde med handelresearch og strategi. Faktisk har jeg allerede været der i fire måneder nu, og miljøet minder rigtig meget om det, der var i poker engang. En masse nørder, der samarbejder i forsøget på at slå en modstander i et spil,« skrev Vanessa Selbst, der er 33 år.

Verdens bedste kvindelige pokerspiller nogensinde har uddannelsesbaggrunden på plads. Hun er således uddannet inden for både politisk videnskab og jura på hæderkronede Yale University.

Derudover har hun arbejdet for konsulenthuset McKinsey.

Læs også