Erhverv

Fyret Mærsk-boss bliver formand i milliardkoncern

Kapitalfonden Advent udskifter bestyrelsen i Færch Plast.

Nils Smedegaard Andersen sætter sig for bordenden i Færch Plast. Foto: Thomas Emil Sørensen

Nils Smedegaard Andersen, der i ni år stod i spidsen for A.P. Møller-Mærsk, skal være ny bestyrelsesformand i Færch Plast med hovedsæde i Holstebro.

»Jeg er meget glad for at tilslutte mig bestyrelsen som formand. Jeg er meget imponeret over virksomhedens stærke operationelle setup, dens innovationsplatform og dens arbejde på området for bæredygtighed,« udtaler Nils Smedegaard Andersen, der i forvejen er formand i Dansk Supermarked og Unifeeder samt bestyrelsesmedlem i giganterne BP og Unilever.

Den gamle familievirksomhed Færch Plast blev i fjor overtaget af den amerikanske kapitalfond Advent, der købte plastvirksomheden af den svenske kapitalfond EQT for 7 mia. kr. Advent sætter nu sit helt store præg på virksomheden ved at etablere en ny bestyrelse.

Foruden Nils Smedegaard Andersen vil bestyrelsen fremover bestå af Sönke Renk (CEO i Homann), Markus Brettschneider (Group SVP i ABB) og Ronald Marsh (tidl. CEO i RPC Group).

Færch Plast er en af emballageindustriens største danske spillere med en årlig omsætning på over 2 mia. kr., et rekordoverskud på 205 mio. kr. før skat i seneste regnskab og en vækst på hele 24 pct.

Væksten skal dog accelereres yderligere, og det er en af baggrundene for at hente en profil som Nils Smedegaard Andersen og flere internationale kræfter ind i bestyrelsen.

Færch Plast Group A/S (mio. kr.) 2016 2015
Omsætning 2.080 1.675
Driftsresultat (ebitda) 511 382
Årsresultat 165 68
Egenkapital 1.276 1.137

Et træk, der ifølge topchef Lars Gade Hansen kun har været muligt takket være ejerens strategiske kompetencer og store netværk.

»Med den nye bestyrelse har vi sikret os stærke kompetencer, der vil hjælpe os til at fastholde og udvikle styrkerne i Færch Plasts kerneforretning,« lyder det fra Lars Gade Hansen.

Færch Plast regnes som en førende europæisk producent af emballageløsninger i plast til fødevareindustrien. Det gælder både inden for færdigretter, fersk kød, kolde fødevarer og snacks.

Læs også