Erhverv

Buffett: Verdens bedste investor gør klar til sit exit

Warren Buffett har forfremmet to medarbejdere, og de ses som potentielle kandidater til at overtage efter den 87-årige, når han stopper.

"Oraklet fra Omaha" eller "Verdens bedste investor" er blot nogle af de øgenavne, der er klistret på Warren Buffett. Foto: Nati Harnik

Verdens bedste investor, Warren Buffett, har forfremmet to af sine meget loyale medarbejdere til vicepræsidenter i Berkshire Hathaway.

Det tolkes i omverdenen som om den 87-årige Buffett gør klar til en overdragelse, når han vælger at stoppe, skriver BBC.

De to medarbejdere Gregory Abel og Ajit Jain har været i selskabet længe. Gregory Abel er direktør for Bershire Hathaway Energy, men Ajit Jain er direktør for Bershire's forsikringsdel.

»De har begge Berkshire-blod i årerne. Udnævnelsen er en del af vejen mod en overdragelse, men over tid, og de to er nøglepersoner i selskabet. Udnævnelserne ville også have givet mening for fem år siden,« siger Warren Buffett.

Han understreger, at han er ved godt helbred og stadig kører selskabet sammen med den 93-årige Charlie Munger.

På karakteristisk Buffett manér siger han også, at udnævnelserne skulle være foretaget noget før: »Det er bare sløvhed, grænsende til dovenskab, at det ikke er sket før,« lyder det fra ham.

Warren Buffett har været frontfigur i Berkshire Hathaway i mere end 40 år. Og i den tid har han udviklet selskabet til et af de mest succesfulde i verden med investeringer spredt ud over et meget bredt spektrum.

Selskabet og dets datterselskaber har over 367.000 ansatte. Warren Buffett er stadig blandt verdens rigeste på trods af, at han løbende har doneret store beløb til velgørenhed.

»At se ti år frem er lang tid, man jeg har ingen umiddelbare planer om at trække mig tilbage. Jeg elsker mit arbejde i Berkshire. Det er sjovere, end jeg nogensinde havde forestillet mig,« siger Warren Buffett.

Læs også