Erhverv

Analyse: Det vil et farvel til orkestre, drama, kanaler og distrikter betyde for DR

Det er ikke kun en udskillelse af DR’s orkestre, regeringen har sat i spil op til medieforhandlingerne. Analyse beregner også konsekvenserne af et farvel til distrikter, dramaproduktion, P3 og P7 samt en overgang til ren digital distribution.

BORBERG THOMAS Foto: Thomas Borberg

Hvis politikerne beslutter at fjerne DR's orkestre og DR's dramaproduktion fra public service-selskabets aktiviteter, så vil det betyde højere omkostninger. Det forudser konsulenthuset KPMG og firmaet Struensee & Co. i en analyse af DR's økonomi, som er udarbejdet for Kulturministeriet som optakt til de forestående medieforhandlinger.

Mens muligheden for at skille DR og DR's ensembler ad længe har været en del af den mediepolitiske debat og bl.a. blev slået an af kulturminister Mette Bock (LA) selv sidste år, går analysen videre. Den beregner også konsekvenserne af at save flere andre DR-grene af som en del af oplægget til forhandlingerne. Det gælder DR's dramaproduktion, den regionale produktion i distrikterne forankret i P4, af radiokanalerne P3 og P7, tv-kanalerne DR3 og DR Ultra samt overgang til ren digital distribution...

Læs også