Erhverv
BREAKING

Familien bag Fakta fortsætter nedtur - bliver reddet af udbytte

Aktieudviklingen i modegiganten IC Group er »utilfredsstillende« for familiedynastiet Hanssen, der har offentliggjort nyt regnskab.

Familien Hanssen ejer en aktiepost i IC Group, hvis største og mest indbringende mærke er Peak Performance. Foto: Flickr

Familien Hanssen fra Vejle har opbygget en større millionformue på godt købmandskab ved at grundlægge kæderne Fakta og Big Store, som familien senere solgte til Coop Danmark.

Men de seneste år har familiens investering i modegiganten IC Group vist sig at halte.

Gennem selskabet Hanssen Holding A/S ejer familien aktier i børsnoterede IC Group, der står bag mærkerne Peak Perfomance, Saint Tropez, Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Aktieposten i IC Group er det eneste aktiv i Hanssen Holding, og det kostede i 2016 et underskud på 156 mio. kr. I 2017 faldt IC Group-aktien med 2 pct., og dermed lå Hanssen Holding igen til et underskud.

Dog blev regnskabet "reddet" af et udbytte på 9,1 mio. kr. efter skat fra IC Group, hvilket gjorde, at Hanssen Holding kom ud af 2017 med et mindre overskud på 240.000 kr. Det viser det nye regnskab for 2017.

Familien Hanssen betegner aktieudviklingen i IC Group som »utilfredsstillende og væsentlig under niveauet for det generelle aktiemarked i 2017«, som der står i regnskabet.

Hanssen-familien slår sig op på at være en dynamisk familiekoncern. Familien ejer tøjmærkerne Redgreen, Bruuns Bazaar og BZR, ligesom der er et et benzinselskab og ejendomme i virksomhedsporteføljen.

Det er Søren Hanssen, der lige nu er familiens overhoved i koncernen. Det var hans far, John Hanssen, der i 1980'erne lagde fundamentet til familiedynastiet.

John Hanssen etablerede discountkæden Fakta og varehuskæden Big Store, som altså senere blev solgt til det nuværende Coop Danmark.

Læs også