Erhverv

Her er den største pengetank i din kommune

Finans har undersøgt, hvilken pengetank, der er størst i hver af landets 98 kommuner.

Danske Bank er den private virksomhed i Danmark med den største pengetank ifølge en undersøgelse, Finans har lavet. Virksomheden har hjemme i København. Foto: Jens Dresling Foto: Jens Dresling

Der er væsentlig forskel på at bo i København og på Læsø.

Ikke blot kulturelt og naturmæssigt, men også på størrelsen af de største virksomheder.

Den største private pengetank i Københavns Kommune er nemlig på næsten 167 mia. kr. mod den største pengetank i Læsø Kommune på 66 mio. kr.

Indehaveren af pengetanken i København og på Læsø hedder henholdsvis Danske Bank og Læsø Fiskeindustri. De har begge den største egenkapital i deres respektive kommuner.

Finans har undersøgt, hvilken privat pengetank der er den største i hver af landets 98 kommuner. Undersøgelsen tager udgangspunkt i egenkapitalens størrelse i det senest offentliggjorte årsregnskab.

I nogle kommuner er der offentligt ejede selskaber, som har den største egenkapital. Disse selskaber er ikke medtaget i undersøgelsen. Men ved de kommuner, hvor et offentligt selskab har den største egenkapital, er det markeret.

Kendte virksomheder som Novo Nordisk, Ørsted, Vestas, Danfoss og Kirkbi har de største pengetanke i deres hjemmekommune. Men hvilken privat virksomhed har den største pengetank i din kommune?

Det kan du finde ud af i nedenstående grafik.

Læs også