Erhverv

Nordens største take away-pizzakæde vil til Danmark

Pizzabakeren er en kæmpe succes i hjemlandet og satser nu på international vækst.

Pizzabakeren, der blev stiftet i 2003, er Nordens største take away-pizzakæde. Screenshot.

Den norske pizzakæde Pizzabakeren er på få år blevet en eksplosivt voksende forretning med trecifret millionomsætning og en indtjening, der har forgyldt ejerne.

Nu satser kæden på international vækst og har bl.a. udset sig Danmark som et nyt marked. Det skriver den norske avis Finansavisen.

Pizzabakeren, der blev stiftet i 2003, er Nordens største take away-pizzakæde med 168 restauranter i Norge, 10 i Sverige og en enkelt i Kina. I år satser kæden - ligesom tidligere år - på tocifret vækst.

»Vi får se, men vi åbner med stor sandsynlighed i Danmark, Spanien og Irland i løbet af året,« siger adm. direktør og medejer Jan Henrik Jelsa til Finansavisen.

Meldingen om nye restauranter i udlandet kommer, efter at Pizzabakeren har fremlagt endnu et kanonregnskab. I 2017 omsatte kæden for knap 800 mio. kr. og fik et driftsresultat på over 50 mio. kr.

Det er det bedste resultat i selskabets historie.

Pizzabakeren har tidligere forsøgt sig med en restaurant i Esbjerg, men den lukkede igen. Nu vil Jan Henrik Helsa og hans forretningspartner, William Gulliksen, imidlertid forsøge igen med et helhjertet forsøg på at indtage det danske marked.

Hvilke byer Pizzabakeren har udset sig er endnu en hemmelighed. Men på det danske marked skal kæden bl.a. kæmpe med en anden udenlandsk pizzakæde, finske Classic Pizza, der har butikker på vej i flere danske byer.

Også pizzakæden Gorm's, der har tv-kokken Gorm Wisweh som medejer, bliver en konkurrent. Den kæde har fordoblet sit overskud og åbner også i flere danske byer.

Konceptet bag Pizzabakeren er bygget på en såkaldt franchisemodel. Det vil sige, at Pizzabakeren ikke ejer sine egne restauranter, men udlicenserer konceptet og varemærket til franchisetagere, som så driver deres egne restauranter.

Samme model er f.eks. butikskæden Søstrene Grene bygget på - med stor succes.

Læs også