Erhverv

Tv-koks pizzakæde udvider: Åbner i flere danske byer

Gorm's ruller nu en større udvidelse ud. Om året skal der åbnes op mod fire nye restauranter i Danmark.

Gorm Wisweh, der her ses til venstre, er medejer af restaurantkæden Gorm's, som nu har vokseværk. PR-foto.

I de kommende år kommer langt flere danskere til at stifte bekendtskab med den populære pizzakæde Gorm's.

For kæden sætter nu gang i en større udvidelse af antallet af restauranter i Danmark. I forvejen driver Gorm's otte restauranter i primært København, men de skal nu suppleres med op mod fire yderligere restaurantåbninger om året.

Det fortæller Gorm's adm. direktør, Anders Kjørup.

»Det går rigtig godt for os, og vi eksekverer nu den plan, der blev lagt for nogle år siden om at udvide Gorm's til det meste af Danmark. Der er stadig pletter i København, hvor vi kan åbne restauranter, men det er især de større provinsbyer, vi har øjnene på nu. Der er et kæmpe potentiale i de byer,« siger han til Finans.

Allerede nu kan kæden løfte sløret for de næste to byer, der får en Gorm's-restaurant. Det bliver Aarhus og Kolding, hvor restauranter åbner til foråret.

»I især Aarhus har vi oplevet stor efterspørgsel efter os, og derfor glæder vi os ekstremt meget til at indfri den efterspørgsel,« siger Anders Kjørup, der kan afsløre, at Aarhus-restauranten skal ligge i Jægergårdsgade, som er kendt for sine spisesteder og butikker.

I sidste uge kunne Gorm's offentliggøre et årsregnskab, der viste en fordobling af overskuddet, som landede på 2,6 mio. kr. Lige nu har Gorm's fokus på ekspansionen i Danmark, men på et tidspunkt er det planen at flytte Gorm's-konceptet til udlandet, hvor kæden allerede driver to restauranter i Japan.

»Vi har endnu ikke taget stilling til, hvilke lande vi gerne vil ind i. Det må en analyse vise, når vi kommer dertil. Men det er klart, at vores nabolande mod syd og nord er interessante, ligesom England også er spændende,« siger Anders Kjørup.

For nylig meldte den finske pizzakæde Classic Pizza ud, at den satser massivt på Danmark med restaurantåbninger i København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Både Gorm's og Classic Pizza slår sig op på gourmetoplevelsen, og derfor er det nogenlunde det samme marked, de to kæder konkurrerer på. Men ifølge Anders Kjørup er det ikke sådan, at der kun er plads til én af de to kæder i Danmark.

»Der er plads til flere spillere på det marked, vi opererer i. Det er et marked, som virkelig vokser, fordi der er en trend i den danske befolkning om, at folk i højere grad spiser i bymidter og samtidig gerne vil have en oplevelse, hvor de får en masse viden om de råvarer, de spiser,« siger han.

Gorm's beskæftiger omkring 170 personer og er ejet af Anders Kjørup og de seks stiftere, herunder tv-kokken Gorm Wisweh, som i kædens bestyrelse.

Læs også