Erhverv

Regeringen bekræfter: Staten skal bevare magten over TV 2

Efter glohede rygter om regeringens kursskifte på TV 2-salget, bekræfter Venstres kulturordfører nu, at regeringen kun vil sælge 49 pct. af TV 2.

Regeringen fastholder at sælge TV 2, men har i al hemmelighed lagt nye planer, hvor staten forbliver den største ejer af tv-stationen. PR-foto: TV 2

Efter flere års meldinger fra den borgerlige lejr om, at hele TV 2 skal sælges til en privat ejer, bekræfter Venstre nu, at regeringen har trukket sine planer tilbage.

I stedet arbejder regeringen for, at 49 pct. af det statsejede TV 2 skal sælges, når en ny medieaftale skal landes til foråret.

Det skriver Mediawatch.

I december kunne flere af Finans' kilder bekræfte, at regeringen vil bevare majoritet over TV 2 i et evt. salg. Men dengang ville regeringen ikke selv bekræfte historien.

Nu åbner Venstres kultur- og medieordfører, Britt Bager, op for posen.

»Vi arbejder fortsat på at sælge TV 2. Der er som bekendt anlagt en række sager mod TV 2, og det gør, at vi skal have EU-Kommissionens tilladelse til et salg. Den afventer vi. Vi har foreslået en konkret model, hvor der skal sælges 49 pct. af TV 2 – altså et minoritetssalg – og det venter vi på Kommissionens afgørelse på, om det vil være lovligt,« sagde hun for kort tid siden på en konference på Christiansborg arrangeret af Copydan, ifølge Mediawatch.

Årsagen til den nye salgsplan handler bl.a. om frygten for, at store kapitalfonde vil købe TV 2 med henblik på en exitplan. Men et minoritetsalg vil skræmme de fleste kapitalfonde væk. Samtidig hænger der flere store retssager over TV 2, der vanskeliggør et salg af hele tv-stationen.

EU-retten har slået fast, at TV 2 har modtaget ulovlig statsstøtte fra 1995 til 2002. Hvis TV 2 også taber de igangværende retssager i Danmark, står TV 2 til at betale ulovlighedrenter og erstatning på op til 4 mia. kr.

Kulturminister Mette Bock (LA) holder dog fast i, at retssagerne rent juridisk kan indefryses, så de ikke følger TV 2 i et salg.

Socialdemokratiet har tidligere tilkendegivet over for Finans, at man ser positivt på at sælge 49 pct. af TV 2.

»Den nye model kan holde de værste kapitalfonde med ren bundlinjetanke væk fra at byde på TV 2. Det er en god mulighed for at få minoritetsinvestorer ind i TV 2, som står foran store digitale investeringer. Men det vigtige er, at vi lettere kan styre TV 2's fremtid, hvis staten stadig har majoriteten,« sagde partiets medieordfører, Morgens Jensen, til Finans i december.

Læs også