Erhverv

Investorer vil have Hellerup Finans erklæret konkurs

Investorer ønsker, at der bliver sat gang i en kuratorundersøgelse af Hellerup Finans.

Foto: Jens Henrik Daugaard. Foto: Jens Henrik Daugaard

To privatinvestorer i det tidligere Hellerup Finans, nu Aktieselskabet af 1. juni 2005, vil have virksomheden erklæret konkurs, så der kan blive sat gang i en kuratorundersøgelse af selskabet.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Udmeldingen kommer, efter at den nordsjællandske koncern onsdag undgik at blive erklæret konkurs ved at bede Skifteretten om at indlede en rekonstruktion i stedet. Samtidig forsøger Hellerup Finans' moderselskab at iværksætte en kapitaludvidelse for op mod 50 mio. kr.

- Jeg synes, at en konkursbegæring vil være mere passende, for det er min mistanke, at der er ugler i mosen. Det vil være rigtig godt at få undersøgt og forhåbentligt afkræftet den mistanke, så jeg ikke skal gå rundt med fornemmelsen af at blive svindlet, siger Hans Henrik Kleinert, privatinvestor i Hellerup Finans.

Hellerup Finans' stifter, Torben Jensen, er helt uforstående overfor konkurskravet. Ifølge ham er der tale om et fåtal af investorer, der "forsøger at skabe så meget larm som muligt."

- Jeg accepterer selvfølgelig, at en investor er vred, skuffet og mistænksom. Det er vi alle. Men det handler også om at minimere et tab, og det gøres ikke ved at ringe til pressen og råbe "ulven kommer", siger Torben Jensen til Dagbladet Børsen.

En af hovedopgaverne for rekonstruktør Lars Skanvig bliver at få solgt Lyngby Boldklub, der er et af Hellerup Finans største aktiver.

Læs også