Erhverv

Solgte kendt dansk sodavandsfabrik: Brødrepar scorede millioner

Da brødrene Adelhardt solgte familiens livsværk, tikkede der millioner ind på kontoen. Den nye ejer er ikke kommet let fra start.

Mineralvandsfabrikken Frem i Ribe har fået ny ejer. Det indbragte et brødrepar et millionbeløb. Foto: Frem

Brødreparret Egon og Palle Adelhardt fik en tiltrængt millioncheck i hånden, da de i november 2016 solgte det kendte danske bryggeri Frem, der producerer sodavand og saft.

I mere end 60 år havde familien Adelhardt fra Ribe brygget sodavand fra Mineralvandsfabrikken Frem, der er kendt for sit slogan "Alle på Stribe, drikker Frem fra Ribe" - og for sine røde kasser med glasklare flasker.

Men til sidst var økonomien i Frem presset, og brødrene Egon og Palle Adelhardt valgte derfor at sælge bryggeriet til Danmarks ældste familieejede- og drevne bryggeri, Fuglsang i Haderslev.

Salget forvandlede et underskud på over 3 mio. kr. i brødrenes holdingselskab til et overskud på næsten 5 mio. kr. Det viser et nyt regnskab.

Mineralvandsfabrikken Frem sælger sine sodavand og saft til supermarkeder og caféer over hele landet. Brødrene Adelhardt overtog familiefirmaet fra deres far i 1978.

Frem-sodavanden var især fast inventar til gadefester, børnefødselsdage og på sodavandsdiskoteker op gennem 1970'erne og 1980'erne. Men Ribe-virksomheden, der blev grundlagt i 1949, er i dag under pres fra langt større konkurrenter og et væld af nye produkter.

Indtjeningen har gennem en årrække ikke været prangende, og i det seneste regnskabsår blev det til et millionunderskud, som har sendt egenkapitalen i bryggeriet i minus.

Den nye ejer, Fuglsang, udtalte i forbindelse med ejerskiftet, at Frem-fabrikken fremover får mulighed for at tilbyde kunderne et større produktsortiment og samtidig nå ud til et større geografisk marked.

Læs også